Portugal huis kopen

Wil je in Portugal een huis kopen? Easy Living Portugal is bezig met een bijzonder woonproject in Canedo de Basto, een charmante plaats in de noordwestelijke regio Minho. Leven middenin de weelderige natuur met het hele jaar door een aangenaam klimaat, in een regio met volop recreatiemogelijkheden die nog niet is ontdekt door het massatoerisme. Redenen waarom het Easy Living Portugal-woonproject het overwegen waard is.

Reden één: de woningen zijn mooi vormgegeven, duurzaam en ruim opgezet

Easy Living realiseert tien mooi vormgegeven, goed geïsoleerde en ruim opgezette stenen woningen waarbij uitsluitend duurzame materialen worden gebruikt. Als je in Portugal een huis kopen wil, dan kun je kiezen uit woningen van 106 m2 en 136 m2. Deze woningen bestaan uit een woonkamer, keuken, bijkeuken, twee slaapkamers met elk een eigen badkamer. Daarnaast heeft elke woning een gastentoilet, vloertegels door het hele huis, een overdekte veranda van 30 m2 die is bekleed met Noors hout en een buitenterras van 21m2.

Reden twee: privacy in combinatie met een sociale inslag

Op het Easy Living Portugal-woonproject heeft iedere bewoner die graag in Portugal een huis kopen wil privacy in een community van gelijkgestemden. Dat betekent dat de bewoners ook een sociale inslag hebben en je dus bij je buren kunt aankloppen als dat nodig is of je er zin in hebt. Het woonproject is geschikt voor stellen, alleenstaanden en diverse leeftijden.

Reden drie: de omgeving is adembenemend

Eenmaal je in Portugal een huis kopen gaat betekent het dat je midden in de natuur van Canedo de Basto leeft. De omgeving is adembenemend mooi. Vanaf de ene kant van het park loop je zo een wandelgebied in. Aan de andere kant is een fietspad van 40 kilometer, een unicum voor Portugal. Zo kun je makkelijk naar Arco de Baulhe fietsen voor je dagelijkse boodschappen en andere voorzieningen (je kunt deze plaats ook makkelijk met de auto bereiken). Canedo de Basto is charmant en de Minho regio telt veel toeristische hoogtepunten, zoals de heilige stad Braga, het middeleeuwse Guimarães, het indrukwekkende natuurreservaat Parque Nacional da Peneda-Gerês en de vele wijnboerderijen die zo kenmerkend zijn voor de streek.

Reden vier: tijdelijk veel voordeel als je een huis koopt voor de bouw begint

Er zijn nog in Portugal nog enkele huizen te koop op het woonproject Easy Living Portugal in Canedo de Basto. De huizen op deze kavels moeten nog worden gebouwd. Als je besluit om in Portugal een huis te kopen, nog voor aanvang van de bouw, kun je nu tijdelijk 24.340 euro voordeel behalen. We leggen uit waarom. Normaliter is de overdrachtsbelasting van een koophuis 6 procent. Als je in Portugal het huis koopt voor aanvang van de bouw, betaal je veel minder: rond de 2860 euro. Hiermee bespaar je al zo’n 7340 euro. Daarnaast is er nu 17.000 euro voordeel mogelijk op extra’s qua wooncomfort voordat de bouw is begonnen. Het is namelijk zo dat de financieringskosten stijgen als de bouw eenmaal is begonnen of afgerond. Dit voordeel geldt dus alleen als je al voor de bouw beslist om de kavel en het nog te bouwen huis te kopen. We kunnen je er meer over vertellen tijdens een van onze informatiebijeenkomsten.

Ja, ik wil vrijblijvend als eerste op de hoogte zijn over het wonen van Nu en de ontwikkelingen van het Woonproject.

Email adres voor maandelijkse update: