Easy Living Portugal maakt een huis kopen in Portugal bereikbaar

Wil je een huis kopen in Portugal? Een uitstekende overweging. Portugal, het land van de Fado, de saudade, een rijke en bourgondische mediterrane cultuur, adembenemende natuur en een heerlijk klimaat: niet voor niets trekt deze voormalige zeevaardersnatie jaarlijks 12,7 miljoen toeristen. Veel mensen fantaseren van het kopen van een (tweede) huis in dit prachtige land met rijke tradities. Het leven is te kort om alleen maar te dromen, vinden wij van Easy Living en daarom maken we een huis kopen in Portugal bereikbaar met een uniek project wonen in Minho, de meest groene regio in het noordwesten van Portugal. Wij maken betaalbaar wonen met een sociaal karakter én privacy mogelijk in een van de tien koopwoningen van het Easy Living Portugal-woonproject in Canedo de Basto.

Waarom een huis kopen in Portugal via Easy Living Portugal zo aantrekkelijk is

Wij zijn natuurlijk fan van Portugal en leggen graag uit waarom een huis kopen in Portugal via Easy Living Portugal zo aantrekkelijk is. Het Easy Living woonproject realiseert tien huizen van A+ kwaliteit in het charmante Canedo de Basto, in de Minho. Deze noordwestelijke regio ligt tussen twee grote rivieren in, de Minho in het noorden en de Douro in het zuiden. Het hele jaar door is het klimaat er aangenaam, waardoor je als bewoner in alle seizoenen volop kunt genieten van de natuur. Het uitzicht vanaf het woonproject in Canedo de Basto is dan ook adembenemend. Vanuit Easy Living Portugal wandel je aan de ene kant van het woonproject zo de natuur in. Aan de andere kant van het woonproject is een voormalige spoorlijn omgetoverd tot een hoogwaardig fietspad, wat een zeldzaamheid is voor Portugal. Op 6 kilometer afstand van Easy Living Portugal ligt Arco de Baulhe voor je dagelijkse boodschappen en andere voorzieningen. Deze plaats is makkelijk te bereiken per auto, maar ook via het fietspad. De regio telt veel toeristische hoogtepunten, zoals de heilige stad Braga, het middeleeuwse Guimarães en het indrukwekkende natuurreservaat Parque Nacional da Peneda-Gerês.

Huis kopen in Portugal: wonen in het charmante Canedo de Basto

Een huis kopen in Portugal is een avontuur. Tegelijkertijd weet iedereen die weleens in Portugal is geweest dat Portugezen sympathiek en behulpzaam zijn en houden van het goede leven waarin lekker eten en drinken een grote rol spelen. Een huis kopen in Portugal via het Easy Living Woonproject betekent: wonen in het charmante Canedo de Basto. Deze plaats telt nog geen duizend inwoners op 10 km2 en staat bekend om haar gastvrije en behulpzame inwoners. Canedo de Basto is onderdeel van het Graafschap Celorico de Basto, een district van Braga. Er zijn twee restaurants die een uitgebreid dagmenu aanbieden in de middag voor maar 6 euro inclusief koffie of thee na.

Een scherpe prijs voor duurzame woningen met een garantie van vijf jaar

Het woonproject Easy Living geeft mensen die bij ons een huis kopen in Portugal de garantie van de laagste prijs per eenheid en een officieel garantiesysteem van vijf jaar. Dit is mogelijk omdat we niet werken met tussenpersonen. Ook werken we samen met professionele partijen die gebruik maken van A+ materialen zoals isolatie, verlichting en glas. De bouw gebeurt onder leiding van een kundige bouwcombinatie met wortels in Zwitserland. De goed geïsoleerde huizen (A+) hebben een ruimtelijk ontwerp en zijn gebouwd van solide stenen met maar liefst 106 m2 binnenruimte met vloertegels in het hele huis. De overdekte stenen veranda van 30 m2 is aan de binnenzijde bekleed met Noors hout (vloer, muren en plafond inclusief energiebesparende verlichting). Daarnaast is er een buitenterras van 21m2. Onze koopwoningen hebben een grote woonkamer en keuken en bijkeuken. De twee ruime slaapkamers hebben allebei een grote aansluitende badkamer hebben met wand- en vloertegels en voor de gasten is er een apart toilet.

Sociaal wonen met privacy in woonproject Easy Living Portugal

Een huis kopen in Portugal betekent veilig wonen in een natuurlijke omgeving op een kavel van 520 m2. Naast de nodige privacy kenmerkt het project zich door een sociaal karakter in een community van gelijkgestemden. Het project is geschikt voor diverse leeftijden, samenwonenden en alleenstaanden. Niet iedereen kan of wil in eerste instantie permanent in het woonproject wonen. Dat is geen probleem. Je mag de woning tijdelijk verhuren aan gelijkgestemden die een sociaal karakter hebben. Op termijn komt er een internetportal, zodat mensen direct bij jou kunnen huren. Zelf betaal je in deze situatie maar 50 euro per maand aan parkkosten. De bewoners van Canedo de Basto helpen graag met de sleuteloverdracht, de schoonmaak en het tuinonderhoud.

Tijdelijk Euro 24.340 voordeel voor snelle beslissers

Er zijn nog enkele kavels te koop op het woonproject Easy Living Portugal in Canedo de Basto. De huizen op deze kavels moeten nog worden gebouwd en voor de snelle beslissers die een huis willen kopen in Portugal is er nu tijdelijk 24.340 euro voordeel. Dit aanbod is beperkt geldig en maakt het kopen van een huis in Portugal wel erg voordelig!

Waarom is een huis kopen in Portugal zoveel goedkoper? Normaliter is de overdrachtsbelasting van een koophuis 6 procent. Als je het huis koopt voor aanvang van de bouw, betaal je veel minder: rond de 2860 euro. Hiermee bespaar je al zo’n 7340 euro. Daarnaast is er nu 17.000 euro voordeel mogelijk op extra’s qua wooncomfort voordat de bouw is begonnen. Het is namelijk zo dat de financieringskosten stijgen als de bouw eenmaal is begonnen of afgerond. Dit voordeel geldt dus alleen als je al voor de bouw beslist om de kavel en het nog te bouwen huis in Portugal te kopen. Deze voordelen vervallen als je gedurende de bouw besluit om het huis en de kavel te kopen.

Informatiebijeenkomsten over het Easy Living woonproject Portugal

Een huis kopen in Portugal is een droom en roept tegelijkertijd allerlei vragen op. We ontvangen dan ook regelmatig vragen van mensen die meer informatie willen en mogelijke medebewoners willen ontmoeten. Daarom houden we van Easy Living Portugal regelmatig bijeenkomsten voor belangstellenden die elkaar willen ontmoeten en de ontwikkelingen van het woonproject op de voet willen volgen. Tijdens die bijeenkomsten krijg je informatie over de stand van zaken en financiële informatie. Ook is er volop ruimte om vragen te stellen, te sparren en kennis te maken met medebelangstellenden. Check onze website voor de data van de bijeenkomsten. We hopen je op een van de bijeenkomsten te verwelkomen! Een huis kopen in Portugal doe je op deze manier goed voorbereid.

Ja, ik wil vrijblijvend als eerste op de hoogte zijn over het wonen van Nu en de ontwikkelingen van het Woonproject.

Email adres voor maandelijkse update: