Huis in Portugal kopen

Voor veel mensen is een huis in Portugal kopen een droom. Maar er komen zo veel zaken kijken bij de koop van een huis in Portugal dat slechts een klein gedeelte ook daadwerkelijk overgaat tot de aanschaf van een huis. Easy Living Portugal snapt dat heel goed en realiseert daarom een woonproject in Canedo de Basto, in de noordwestelijke regio Minho. Wij regelen alle praktische zaken tot in de puntjes, van ontwerp tot bouw. Wij realiseren ruim opgezette woningen met woonkamer, keuken, bijkeuken en twee slaapkamers met aangrenzende badkamer. Daarnaast heeft elke woning zowel een overdekte veranda als buitenruimte in het Easy Living Portugal-woonproject op 520 m2 eigen grond. Wil jij ook wonen in de beeldschone Minho-regio in het noordwesten van Portugal via Easy Living? Lees dan vooral verder.

Nu meer dan 17.000 euro voordeel

Een huis in Portugal kopen in het Easy Living Portugal-woonproject betekent betaalbaar wonen in een van de mooiste en groenste regio’s van Portugal. In het charmante plaatsje Canedo de Basto wordt momenteel gewerkt aan tien heerlijk ruime stenen woningen van A+ bouwkwaliteit. Wij gebruiken hierbij duurzame en isolerende materialen. Op enkele kavels moet de bouw nog beginnen. Momenteel is er een voordeel van meer dan 17.000 euro te behalen. Dat zit zo. Wie een huis in Portugal kopen wil hoeft voordat het gebouwd is maar een fractie te betalen van de overdrachtsbelasting. Daarnaast heeft Easy Living Portugal een regeling getroffen waardoor je 17.000 euro korting kunt krijgen op het grote A+ huis van 136 m2. Als je voor de bouw jouw huis koopt bespaar je ook nog eens 7.340 euro op de overdrachtsbelasting. Dat is in totaal een besparing van 24.340 euro! De aankoopprijs is zo scherp, omdat wij zonder overhead en zonder tussenpersonen werken.

Informatiebijeenkomsten over het Easy Living woonproject Portugal

We ontvangen mails van mensen die meer informatie willen en mogelijke medebewoners willen ontmoeten. Daarom houden we regelmatig bijeenkomsten voor belangstellenden die elkaar willen ontmoeten en de ontwikkelingen van het woonproject op de voet willen volgen. Een huis in Portugal kopen is fantastisch, maar vereist ook de nodige voorbereiding. Tijdens de meet-ups vertellen we over de stand van zaken, hoe het project loopt en geven we informatie over de financiële kant. Ook is er volop ruimte om vragen te stellen, te sparren en kennis te maken met medebelangstellenden. Check de website van Easy Living Portugal voor de data van de bijeenkomsten. We hopen je op één van de bijeenkomsten te verwelkomen!

Huis in Portugal kopen: wonen in een sociale omgeving met veel privacy

Het woonproject Easy Living Portugal in Canedo de Basto kenmerkt zich door ruim opgezette en duurzame woningen in een park met gelijkgestemde kopers. Daardoor kun je genieten van je privacy én ben je ervan verzekerd dat je terecht kunt bij je buren. Zo krijg je het beste van twee werelden. Omdat niet iedereen gelijk permanent in Portugal kan of wil gaan wonen, bestaat de mogelijkheid om je huis te verhuren zonder dat daar extra kosten voor worden berekend. Je betaalt dan alleen 50 euro aan parkkosten. De bewoners van Canedo de Basto helpen graag met de sleuteloverdracht, de schoonmaak en het tuinonderhoud.

Leven in de natuur

Een huis in Portugal kopen in Canedo de Basto via Easy Living betekent wonen in de natuur in de meest groene regio van het land. Het hele jaar door is het klimaat er aangenaam. Je kunt er dus in alle seizoenen volop genieten van het buitenleven. Het uitzicht vanuit het park is adembenemend. Vanaf het park loop je aan de ene kant zo een uitgestrekt wandelgebied in met prachtige flora en fauna. Aan de andere kant ligt een fietspad van maar liefst 40 kilometer. Zo ben je snel in Arco de Baulhe voor je dagelijkse boodschappen en andere voorzieningen. Deze plaats is ook makkelijk te bereiken per auto. Bovendien is het levendige Porto maar een uur rijden vanaf het woonproject. Leuk voor een weekendje weg, om te shoppen én handig als je regelmatig naar Nederland teruggaat, omdat de stad een vliegveld heeft.

Recreatiemogelijkheden in de buurt

Het Easy Living Portugal-woonproject ligt in de mooie Minho-regio die bekend staat om de vele mogelijkheden om te recreëren in de natuur. Naast de flora en fauna staat het gebied bekend om de wijnboerderijen en het indrukwekkende natuurreservaat Parque Nacional da Peneda-Gerês. Ook qua cultuur kun je je hart ophalen.

De regio telt veel toeristische hoogtepunten, zoals de heilige stad Braga, het middeleeuwse Guimarães. Op fiets- en loopafstand van het woonpark ligt het strand Praia Fluvial waar je kunt zwemmen, pootje paden, maar ook kunt genieten van actievere bezigheden zoals voetbal, volleybal en kanoën. In de rivier vind je diverse soorten rotsen waar nog steeds fossielen te vinden zijn. Als je liever op het park zelf wilt zwemmen, kan dat ook. Wij realiseren een zoutwater zwembad van maar liefst 90 m2 oppervlakte (5 x 18 meter) zodat je heerlijk baantjes kunt zwemmen.

Emigreren, waar moet je rekening mee houden

Als je daadwerkelijk overgaat tot een huis kopen in Portugal, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Een van de belangrijkste dingen is de taal leren. Op die manier kun je je makkelijker redden in het dagelijks leven en ben je minder afhankelijk van anderen. Daarnaast is het ook gewoon leuk om met de Portugezen in hun eigen taal te kunnen communiceren en moeiteloos iets te kunnen bestellen of bespreken. Daarnaast is het zaak om nadat je een huis in Portugal kopen gaat een fiscaal nummer (número contribuente) bij één van de Portugese belastingkantoren aan te vragen. De aanvraag is gratis. In officiële stukken wordt het fiscaal nummer vaak aangegeven als NIF of CF. Als je besluit om een huis te kopen in Portugal op het Easy Living-woonproject kunnen wij je ook meer informatie geven.

Ja, ik wil vrijblijvend als eerste op de hoogte zijn over het wonen van Nu en de ontwikkelingen van het Woonproject.

Email adres voor maandelijkse update: