Over anders Leven en ouder worden

Inspiratie-video Jack Bastiaansen persoonlijk

Met veel plezier wonen in de Benelux.

In de loop van de tijd zag ik in de Benelux diverse maatschappelijke en sociale ontwikkelingen ontstaan. Een toenemend aantal mensen met diverse nationaliteiten die samen een uitdaging hebben om in verdraagzaamheid met elkaar te leven. Het drukkere verkeer met toenemende files en steeds meer mensen met haast en stress. Sociaal viel mij op dat het contact tussen buurtgenoten minder werd, veel mensen hebben het druk. Ook merkte ik dat er steeds meer onrust was dat vaak gepaard ging met uitingen van geweld.

Het ouder worden van mensen in de Benelux boeit mij al sinds jaar en dag.

Mensen worden gemiddeld steeds ouder. Daarbij blijven 50 plussers steeds vitaler en mobieler. Er is een duidelijke ontwikkeling dat mensen, als ze ouder worden, langer op zichzelf willen wonen maar wel behoefte hebben aan sociaal contact met gelijkgestemden. De sociale kontakten van 50 plussers in de Benelux die op zichzelf wonen worden in het algemeen minder. Dit komt omdat de ouderen vaak in een buurt wonen met mensen die jonger zijn. Die jongere mensen hebben het vaak druk. Daardoor ontstaat voor de ouderen in de buurt al gauw eenzaamheid. Natuurlijk is het wonen in wooncomplexen voor ouderen een goed alternatief maar daar zie je dat het er voor elkaar zijn en elkaar helpen vaak beperkt aanwezig is. Daarnaast is het wonen in wooncomplexen voor ouderen nu en in de toekomst voor veel mensen onbetaalbaar.

Toen dacht ik, kan dat niet anders?

Tijdens voelen in de Minho streek van Portugal ontstonden er antwoorden. Wat mij hier in de Minho van Portugal vooral opvalt is dat mensen er voor elkaar zijn en elkaar helpen zonder daar iets voor terug te verwachten. Dat zit in de Minho van Portugal in de genen van mensen. Ik merk ook, elke dag weer, dat hier geen discriminatie en geen sociale onrust is. Aanslagen en demonstraties zie ik hier ook niet. Voor mij is bovenstaande de basis om hier in de Minho van Portugal diverse woonprojecten te realiseren. Het hart van de woonprojecten is Helping & Sharing. Dat betekent dat de bewoners binnen de diverse woonprojecten op zichzelf wonen maar er voor elkaar kunnen zijn en elkaar kunnen helpen. Dat is een organisch proces dat door de bewoners zelf tot ontwikkeling komt. Denk qua initiatieven bijvoorbeeld aan een gemeenschappelijke moestuin, een gemeenschappelijke internetverbinding, maar ook aan gemeenschappelijk een auto delen. Binnen het Helping & Sharing concept is het delen van krachtpunten van de bewoners een belangrijk organisch proces. Bijvoorbeeld, de ene bewoner is goed in boekhouding en de andere bewoner goed in computers repareren. Dan is het mooi om elkaar met gesloten beurs te helpen. Maar het kan ook zo zijn dat mensen elkaar helpen met zijn/haar levenservaring en wijsheid. Voorop staat dat er geen verplichtingen zijn om elkaar te helpen, dat het een organisch proces is.

Ook voor mensen die jonger zijn en sociaal willen wonen met behoud van privacy zijn de woonprojecten bijzonder geschikt.

Met Jack Bastiaansen van Portugal Comfort Living een inspirerend zoomgesprek plannen, dat doe je hier:

Plan hier jouw 30-60 minuten zoom met Jack Bastiaansen op de dag dat het jou persoonlijk het beste past.

Medische zorg en ouderen zorg goed geregeld:

De eerste 3 woonprojecten zijn gepositioneerd binnen een prachtige natuurlijke omgeving

met alle voorzieningen in de buurt en uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden vanaf de wooncomplexen. Het betreft 20 onder bijzondere architectuur gebouwde huizen met modern wooncomfort. Rondom de huizen is veel ruimte, natuurlijke sfeer en privacy gecreƫerd. Het is goed om te weten dat zorg in de Minho van Portugal betaalbaar en goed is geregeld inclusief ouderenzorg aan huis. Dat is dan ook nog eens bijzonder betaalbaar.

Alle voorzieningen nabij de woonprojecten van Portugal Comfort Living:

Op de alle woonprojecten komt een zelfvoorzienende voedselvoorziening!

De Minho streek staat bekend om het aangename weer in alle jaargetijden.

Inspiratie-video: Zo bepaal jij zelf de maat en de indeling van jouw Nature House!

Met Jack Bastiaansen van Portugal Comfort Living een inspirerend zoomgesprek plannen, dat doe je hier:

Plan hier jouw 30-60 minuten zoom met Jack Bastiaansen op de dag dat het jou persoonlijk het beste past.

Hartelijke groet,

Jack Bastiaansen Portugal Comfort Living

Jack Bastiaansen Linkedin

Jack Bastiaansen

Verkoopinformatie

P.S. 

Start tweede woonproject

9 october 2023 zijn we begonnen met de grondwerkzaamheden van het tweede woonproject met Nature Houses:

Video over Nature Houses met extreem lage Ecologische Footprint en Overheidsgarantie!

Video over Unieke Formule, Sociaal en Financieel Zelfvoorzienend wonen in Portugal!