Leerzaam, Huis Bouwen in Portugal is Relatie Opbouwen!

De Overheid bepaald het bouwtempo, interessant om te lezen

Herder met zijn Kudde

Bovenstaande foto en video is de herder met zijn vee die dagelijks in de omgeving van het eerste en tweede huizenproject, Canedo de Basto, de natuur met zijn geiten begraasd. Die groep is een eenheid samen met de Herder, Geiten en de 6 Honden. Als mijn Portugese straathond lola daarop afgaat voor een lekker hapje is de kudde altijd door de 6 honden beschermd. Voor de herder is dit zijn dagelijkse werk. Uiteindelijk gaan de geiten naar diverse restaurants in de buurt.

Video boodschap Jack Bastiaansen: Gemeenschappelijke ruimte

Er komt binnen de permacultuur een gemeenschappelijke ruimte voor alle bewoners van de Easy Living Portugal woonprojecten, inclusief de lokale bevolking. Ook realiseren we daar een gemeenschappelijke barbeque plaats.

Het oogstfeest, de Mariaweek, Pasen, Kerst, oud en nieuw en meer momenten samen kunnen de bewoners binnen de gemeenschappelijke ruimte beleven. Daarnaast kan je denken aan een wekelijkse pilatus les, kaartmiddag en meerdere bewonersinitiatieven. Natuurlijk alles vrijwillig zonder verplichting.

Bouwen in Nederland

In Nederland heb ik diverse keren een huis gekocht en zelf gebouwd. Dan ben je in het algemeen als klant koning. Alles voor de glimlach van de koper noemt Coolblue dat in haar marketing.

Bouwen in Portugal

Hier in Portugal werkt het andersom. Dat eisende als koper wat we in de Benelux gezegd voor normaal houden betekend dat de verkopende partij in Portugal zich terugtrekt en niets meer doet. Dat is voor mensen vanuit de Benelux wennen. Het gaat om de relatie die je opbouwt.

Ik merk dat ook met mijn vaste bouwer Sensetec. Met de eigenaar inmiddels een vriendschappelijke band opgebouwd. Dan ontstaat er wederzijds openheid en weet je van elkaar dat we beide solvabel en liquide zijn en help je elkaar.

Het gaat om de relatie met de verkopende partij, waar jij persoonlijk een handtekening onder hebt gezet.

Wij geven door de overheid gegarandeerd 5 jaar garantie. Alle prijzen zijn inclusief 23% b.t.w. Alleen dan is 5 jaar garantie mogelijk!

Senstec & Easy Living Portugal

Sensetec beschikt over ongeveer 40 gemotiveerde vaste medewerkers. Daarnaast ook Portugese onderaannemers. Het probleem is dat Sensetec en Easy Living Portugal Zwitsers denken in bouw en er maar weinig betrouwbare Portugese onderaannemers zijn die op komen dagen en voldoen aan onze Zwitserse eisen. We beschikken naast eigen medewerkers over een aantal solide onderaannemers voor al onze projecten die voldoen aan onze Zwitserse denkwijze.

Al met al is bouwen in Portugal een intensief proces dat Jack Bastiaansen en Huub Hoogeveen met hun Hart in alle projecten begeleiden. Alles voor de zekerheid van de kopers.

Kom rechtstreeks in contact met onze kopers en Voel het Wonen van Nu

Kopers van Easy Living Portugal kan ik het beste omschrijven als Wakkere Mensen die onthaasten. Stuur gerust een e-mail en kom rechtstreeks in contact met onze kopers info@easylivingportugal.nl

De regio Minho & Porto staat op veilig om te reizen.

Met Hartelijke groet,

Project Team Easy Living Portugal