Alle Nutsvoorzieningen Zeker Geregeld

Voor nutsvoorzieningen in Portugal heb je een hogere papierberg nodig dan in de Benelux. Ook hier merk ik dat een direct Portugees netwerk goud waard is. Persoonlijk blij dat op alle gebieden mijn rechtstreekse Portugese netwerk op orde is. Dat heeft wel het nodige geduld gekost 🙂

Water op het eerste woonproject

De overheden zijn zo vriendelijk om ons te helpen met de gemeente wateraansluiting voor de 10 huizen. Onder de grond komt een enorme opslagtank voor het gemeentewater dat continue automatisch bijgevuld gaat zijn. Omdat er tussen het hoogste en laagste kavel 5 meter hoogteverschil is werken we met een ingenieus pompsysteem zodat iedereen over dezelfde waterdruk beschikt. De overheid bepaald de snelheid.

Tuinberegening

Bij het zwembad is een put van meer dan 80 meter diep geslagen. Hiermee vullen we het zwembad. Daarnaast ontvangt elk huis voor de tuinberegening een aansluiting vanaf de gemeenschappelijke waterput.

Electriciteit op het eerste woonproject

Op het eerste woonproject was Canedo de Basto qua stroom niet klaar om 10 huizen extra van stabiele stroom te voorzien. Na meer dan 12 maanden hebben we vorige maand de papieren binnen gekregen en ontvangen we een extra transformator zodat iedereen stabiele stroom ontvangt.

Glasvezel op het eerste woonproject

De Portugese overheid heeft als doelstelling gesteld, landelijk glasvezeldekking. Aan de ene kant van Canedo de Basto ligt al glasvezel. De netwerkbeheerder heeft toegezegd bij 3 bewoners met een internet abonnement de glasvezelkabel door te trekken.

Laat je hier inspireren over het eerste project.

Over Zwitserse bouwkwaliteit in Portugal

Hartelijke groet,

Project Team Easy Living Portugal