Alle Nutsvoorzieningen Zeker Geregelt

Voor nutsvoorzieningen in Portugal heb je een hogere papierberg nodig dan in de Benelux. Ook hier merk ik dat een direct Portugees netwerk goud waard is. Persoonlijk blij dat op alle gebieden mijn rechtstreekse Portugese netwerk op orde is. Dat heeft wel het nodige geduld gekost 🙂

Water op het eerste woonproject

De diverse overheden zijn zo vriendelijk om ons te helpen qua vergunningen met de wateraansluiting voor de 10 huizen. Onder de grond komt een enorme opslagtank voor het gemeentewater dat continue automatisch bijgevuld gaat zijn. Omdat er tussen het hoogste en laagste kavel 5 meter hoogteverschil is werken we met een ingenieus pompsysteem zodat iedereen over dezelfde waterdruk beschikt.

Tuinberegening

Bij het zwembad is een put van meer dan 80 meter diep geslagen. Hiermee vullen we het zwembad. Daarnaast ontvangt elk huis voor de tuinberegening een aansluiting vanaf de gemeenschappelijke waterput.

Electriciteit op het eerste woonproject

Op het eerste woonproject was Canedo de Basto qua stroom niet klaar om 10 huizen extra van stabiele stroom te voorzien. Na meer dan 12 maanden hebben we de papieren binnen gekregen en ontvangen we een extra transformator zodat iedereen van stabiele stroom is voorzien.

Glasvezel op het eerste woonproject

De Portugese overheid heeft als doelstelling gesteld, landelijk glasvezeldekking. Aan de ene kant van Canedo de Basto ligt al glasvezel. De netwerkbeheerder heeft toegezegd bij 3 bewoners met een internet abonnement de glasvezelkabel door te trekken.

Laat je hier inspireren over het eerste project.

Laat je hier inspireren over het tweede project.

Over Zwitserse bouwkwaliteit in Portugal

Hartelijke groet,

Jack Bastiaansen Linkedin

Jack Bastiaansen

Project Team Easy Living Portugal