Jack Over Zelfvoorzienend

Zelfvoorzienend, juist Nu!

Linde te Broek in gesprek met Jack Bastiaansen over Zelfvoorzienend, Permacultuur en Ontwikkeling van de Jeugd Wereldwijd, luister in deze podcast.

Zelfvoorzienend wonen is voor Jack Bastiaansen, op alle woonprojecten, een belangrijke kernwaarde. Daarom is de gemeenschappelijke grond van het eerste woonproject inclusief veel granieten muren met gebruikersrecht aan de bewoners van het eerste project toegekend.

Op het tweede woonproject met Ocean Apartments in Vila do Conde is een gemeenschappelijke daktuin met gebruikersrecht aan de bewoners toegekend. Indien de bewoners dat wensen is daar ook een gemeenschappelijke dakmoestuin, houtgestookte buitenkeuken en zonnepanelen mogelijk.

Over alle voeding gratis beschikbaar voor iedereen inclusief de lokale bevolking.

Vrijheid voor de bewoners

De bewoners zijn samen binnen de vereniging van eigenaren vrij wat zij qua zelfvoorziendend op het gemeenschappelijke terrein gaan realiseren. Privacy staat voor alle projecten hoog in het vaandel!

Vormen van Zelfvoorzienend

Enkele vormen van zelfvoorzienend zijn: een moestuin, fruitbomen, kleinvee. Wellicht een gemeenschappelijke hout gestookte buitenkeuken. Denk verder ook eens aan samen een gemeenschappelijk zonnepanelen project opstarten. Maar ook samen een electrische auto delen. Daarvoor zijn op alle woonprojecten 2 gemeenschappelijke parkeerplaatsen beschikbaar. Er is door de bewoners vast nog meer te bedenken qua zelfvoorzienend!

Bijzonder binnen het Easy Living Portugal zijn een Voedselproject, Vervoersproject, 2 Energieprojecten en een Domotica project.

Video over Zelfvoorzienend

Jack, wat bedoel jij met Zelvoorzienend op alle Easy Living Portugal Projecten, laat je in deze video inspireren!

Met Hartelijke groet,

Over Jack en zijn drijfveer