Veilig en Goedkoper leven in de Minho

Portugal behoort tot de 3 veiligste landen in Europa en het woord discriminatie kennen ze hier niet. De Minho streek is een dunbevolkt gebied met in alle jaargetijden een aangenaam klimaat. Daarnaast is de lucht puur en zuiver.

Wat mij persoonlijk opvalt over het wonen in de Minho van Portugal is dat je veel minder geld kwijt bent om hier te leven en te wonen. Er zijn hier ook veel moestuinen, zie bovenstaande foto met lenteweer 11 januari 2021 Minho in Portugal. Op het eerste woonproject realiseren wij een ruime gemeenschappelijke moestuin. Daarnaast komt er een daktuin, Ocean Apartments Vila do Conde en een Permacultuur in de Minho nabij de twee woonprojecten daar.

Als je kijkt naar de onroerendgoedbelasting voor een huis van rond de Euro 200.000– reken dan op rond de Euro 100 per jaar. Volledige verzekering van dat huis, meest complete dekking, komt op ongeveer Euro 175,– per jaar.

Voor schoonmaak van jouw huis en voor tuinonderhoud reken in de Minho streek dan op rond Euro 6,– per uur.

Naar de kapper gaan kost in de Minho van Portugal voor de heren rond Euro 6,– en voor de dames rond Euro 10,–.

Nederlanders betalen in Portugal geen vermogensrendementsheffing en Belgische gepensioneerde mensen die naar Portugal emigreren betalen 10 jaar lang nagenoeg geen inkomstenbelasting.

Voor de motorrijtuigenbelasting betaal ik voor een Citroen Nemo euro 35,– per jaar. Het auto onderhoud of reparatie van electronische apparatuur is hier ook bijzonder goedkoop.

Voor een dagmenu incl consumptie en koffie na betaal je Euro 6,–. Vlees is hier veel goedkoper dan in de Benelux. De slager beneden waar ik nu woon in Portugal haalt de koeien letterlijk uit de wei hier verderop en dat proef je. Als je naar de Fitness gaat in de buurt van het woonproject dan betaal je rond Euro 4,– per keer.

Jack Bastiaansen is voor de toekomstige bewoners van het eerste woonproject blij dat dit woonproject direct nabij een fietspad met een geschiedenis ligt, op de fiets boodschappen doen nabij! Het derde woonproject met Nature Houses ligt ook nabij het fietspad.

Alles over de Minho in Portugal