Veilig en Goedkoper leven in de Minho

Portugal behoort tot de 3 veiligste landen in Europa en het woord discriminatie kennen ze hier niet. De Minho streek is een dunbevolkt gebied met in alle jaargetijden een aangenaam klimaat. Daarnaast is de lucht puur en zuiver.

Alle voorzieningen nabij de woonprojecten van Portugal Comfort Living:

Wat mij persoonlijk opvalt over het wonen in de Minho van Portugal is dat je veel minder geld kwijt bent om hier te leven en te wonen. Er zijn hier ook veel moestuinen, zie bovenstaande foto met lenteweer januari ,Minho in Portugal. Op de eerste 2 woonprojecten realiseren wij op beide woonprojecten een ruime gemeenschappelijke moestuin.

Video: Medische zorg en ouderen zorg in Portugal gestructureerd geregeld in een ongestructureerd land!

Als je kijkt naar de onroerendgoedbelasting voor een huis van rond de Euro 200.000– reken dan op rond de Euro 120 per jaar. Volledige verzekering van dat huis, meest complete dekking, komt op ongeveer Euro 185,– per jaar.

Voor schoonmaak van jouw huis en voor tuinonderhoud reken in de Minho streek dan op rond Euro 7,– per uur.

Naar de kapper gaan kost in de Minho van Portugal voor de heren rond Euro 7,– en voor de dames rond Euro 10,–.

Nederlanders betalen in Portugal geen vermogensrendementsheffing en Belgische gepensioneerde mensen die naar Portugal emigreren betalen 10 jaar lang nagenoeg geen inkomstenbelasting.

Voor de motorrijtuigenbelasting betaal je bijvoorbeeld voor een Citroen Nemo euro 39,– per jaar. Het auto onderhoud en reparatie van electronische apparatuur is hier in de Minho streek ook bijzonder goedkoop.

Voor een dagmenu incl consumptie en koffie na betaal je rond Euro 7,50. Vlees is hier veel goedkoper dan in de Benelux. De slager in het dorp vlakbij de eerste 2 woonprojecten haalt de koeien letterlijk uit de wei verderop en dat proef je. Als je naar de Fitness gaat in de buurt van het woonproject dan betaal je rond Euro 5,– per keer.

Jack Bastiaansen van Portugal Comfort Living is voor de toekomstige bewoners van de eerste 2 woonprojecten blij dat de woonprojecten direct nabij een fietspad met een geschiedenis ligt, op de fiets boodschappen doen nabij! Het tweede woonproject met Nature Houses ligt ook nabij het fietspad.

Alles over de Minho in Portugal