Negatieve Spaarrente 2021

Steeds meer grote Nederlandse banken zoals de Rabobank, ING Bank en ABN Amro, hanteren negatieve spaarrente. Maar wat is dat nou precies, negatieve spaarrente? Welke invloed heeft dit op jouw spaargeld? En wat is een interessant alternatief voor geld sparen op de bank? Antwoord op deze vragen en meer, lees je in deze blog. 

Wat is negatieve spaarrente?

Spaarrente is de vergoeding die de bank geeft voor het stallen van spaargeld bij hen. Negatieve spaarrente houdt in dat er betaald moet worden om spaargeld bij de bank te stallen.

Spaarsaldo en negatieve rente

Per 1 januari 2021 worden de bedragen waarover negatieve spaarrente (-0,5%) wordt berekend flink verlaagd, onderstaand een overzicht: 

  • Rabobank: € 250.000
  • ING Bank: € 250.000
  • ABN Amro: € 500.000
  • Triodos Bank: € 100.000

Negatieve spaarrente, en nu?

Negatieve spaarrente maakt spaargeld op de bank zetten een stuk minder aantrekkelijk dan voorheen. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dan ook dat 23% van de spaarders, die te maken hebben of krijgen met negatieve spaarrente, overweegt over te stappen naar een bank waar (nog) geen negatieve spaarrente wordt berekend. Uit ditzelfde onderzoek blijkt dat 20% van deze spaarders het geld van de bank wil halen en thuis wil bewaren, 16% het geld op de bank laat staan en 11% kiest ervoor om te gaan beleggen, bron: consumentenbond. Met het te behalen rendement is de laatste optie een interessant alternatief op het sparen op de bank maar brengt ook risico met zich mee.

Interessant alternatief

Als je negatieve spaarrente over jouw spaargeld betaald of per 1 januari 2021 gaat betalen, dan kan het interessant zijn om alternatieven te zoeken voor jouw spaargeld. We informeren je graag over de mogelijkheden in- en voordelen van het beleggen in een woning in de Minho van Portugal. 

Juist nu interessant

Het beleggen in een hoogwaardige A+ woning in de Minho van Portugal is een veilige en rendabele investering. De huizenprijzen stijgen in deze streek elk jaar. Dat heeft te maken met toenemende populariteit van dit Minho gebied in Portugal. Daarnaast is er in Portugal een tekort aan A + woningen.

Ook al staat jouw huis leeg dan stijgt de waarde elk jaar!

Je kan natuurlijk zelf permanent of semi-permanent in jouw huis wonen maar ook verhuren is aantrekkelijk. Over Zorgeloos verhuren met 5 % netto verhuur-rendement.

Wil je meer weten? Vraag dan geheel vrijblijvend meer informatie aan of plan een afspraak.

Met Hartelijke groet,

Project Team Easy Living Portugal