Verwarmen en Koelen met 75% besparing!

Energie uit de buitenlucht

De lucht/water pomp onttrekt energie uit de buitenlucht en staat dat binnen af aan water waardoor het water warm of koud gaat worden. Het water is er om ruimtes met een vloersysteem te verwarmen of te koelen. Ook warm tapwater is zo energiezuinig te regelen.

Inspirerende video

Duurzaam en Voordelig in gebruik

De lucht/water pomp is een populaire variant van verwarming of koeling, omdat huizen relatief eenvoudig te verduurzamen zijn. In het verleden hadden lucht gevoerde warmtepompen moeite om bij lage buitentempraturen voldoende warmte te produceren. De lucht gevoerde inverter warmtepompen van tegenwoordig werken modulerend. Daarnaast zijn de huidige systemen voorzien van elektronische expansieventielen, zodat het syteem steeds geoptimaliseerd wordt bij wisselende omstandigheden.

In de Minho van Portugal is de buitentemperatuur natuurlijk in alle jaargetijden hoger dan in de Benelux. Het klimaat hier is bij uitstek geschikt voor dit warmte en koel syteem.

Waarom is een lucht/water pomp zo populair?

  • Je bespaart op energiekosten
  • De installatie is relatief makkelijk
  • De verwarming of koeling is comfortabel via de vloer.
  • Zowel verwarmen als koelen
  • Je verbruikt geen gas meer
  • Laag elektriciteitsverbruik

Easy Living Portugal staat voor het wonen van nu, ook met het verwarmen en koelen van jouw huis. Standaard zijn de huizen voorzien van een A+ pelletkachel en A+ panelenverwarming in de 2 slaapkamers en de 2 badkamers.

Als je tijdig voor of tijdens de bouw beslist kan jij ook 75% besparen op verwarmen en koelen. Je moet dan beslissen voordat we gaan afbouwen.

Omdat de huizen A plus zijn bespaar je sowieso op energiekosten en is een airco in de zomer niet nodig.

En er is meer zelfvoorzienend op het Easy Living Portugal!