Grondstuk Permacultuur gereserveerd, aankoop juni 2022.

De Overheid bepaald het bouwtempo, interessant om te lezen

Gratis voedsel voor iedereen

Beste vrienden van Easy Living Portugal,

Easy Living Portugal staat voor

betaalbaar Zelfvoorzienend wonen met een sociaal karakter en privacy in de Minho van Portugal met het aangename klimaat in alle jaargetijden. Easy Living Portugal bouwt altijd A+ en dat zie je zelden in Portugal.

Linde te Broek in gesprek met Jack Bastiaansen over Zelfvoorzienend, Permacultuur en Ontwikkeling van de Jeugd Wereldwijd, luister in deze podcast.

Binnen de Permacultuur verweven we ook een moestuin en een Bijzondere Gemeenschappelijke Ruimte.

Video boodschap Jack Bastiaansen: Gemeenschappelijke ruimte

Er komt binnen de permacultuur een gemeenschappelijke ruimte voor alle bewoners van de Easy Living Portugal woonprojecten, inclusief de lokale bevolking. Het betreft een overdekte ruimte met een mogelijkheid van open wanden en in het midden een vuurplaats en voorzien van een barbequeplaats.

Het oogstfeest, de Mariaweek, Pasen, Kerst, oud en nieuw en meer momenten samen kunnen de bewoners binnen de gemeenschappelijke ruimte beleven. Daarnaast kan je denken aan een wekelijkse pilatus les, kaartmiddag en meerdere bewonersinitiatieven. Natuurlijk alles vrijwillig zonder verplichting.

Easy Living Portugal staat ook voor Permacultuur

Het grondstuk Permacultuur staat vast juni 2022 aankoop. Dat is vlakbij het eerste en tweede bungalowproject in de Minho en toegankelijk voor de lokale bevolking en de bewoners van alle woonprojecten inclusief de bewoners Arvore Ocean Apartments.

Een permacultuur is samenwerking tussen de mens en haar omliggende natuur gericht op een lange termijn overleving van beide. Permacultuur is een samenvoeging van de woorden permanente agricultuur en permanente cultuur. Met permacultuur maak je een eetbaar bos met behulp van natuurlijke principes.

Een permacultuursysteem wordt zo ontworpen dat het de veerkracht heeft van een natuurlijk ecosysteem.
Een permacultuursysteem kan verschillende functies hebben voor de mens. De belangrijkste functies zijn voedselvoorziening, schoon water, het vormen van een plezierige omgeving en het afbreken van bepaalde afvalstoffen. Je ontwerpt letterlijk de natuur om je heen. Wat architectuur is voor het ontwerpen van huizen is permacultuur voor het ontwerpen van het eetbaar bos.

Permacultuur is in de jaren 70 ontwikkeld door 2 Australiƫrs: Bill Mollison en David Holmgren. Zij hebben onderzocht hoe de natuur werkt in de bossen van Tasmanie. Uit deze gegevens hebben ze een groot aantal technieken gehaald wat de basis vormt van permacultuur.

Alle voeding is gratis beschikbaar voor iedereen inclusief de lokale bevolking.

Ontwikkeling van de jeugd wereldwijd

Binnen de permacultuur realiseer ik ook 4 tenten voor ontwikkeling van de jeugd vanuit de gehele wereld.
Daarvoor richt ik persoonlijk een goed doel op en daar ga ik ook voor reizen.

Zodra de jeugd wereldwijd ontwikkeld is binnen de Easy Living Portugal permacultuur, vliegen ze weer uit. De periode per deelnemer is maximaal 3 maanden.

Wie is de leider van de permacultuur?

Een van de bewoners van het Easy Living Portugal m/v gaat de leider worden van de permacultuur. Het betreft een persoon die gepassioneerd is voor permacultuur.

Laat weten als je Interesse hebt. Stuur gerust jouw motivatie naar Jack Bastiaansen via info@easylivingportugal.nl dan praten we daarna samen verder.

Doel van de Permacultuur

Voor mij persoonlijk, Ontwikkeling van de jeugd wereldwijd en Zelfvoorzienend voor alle bewoners inclusief de lokale bevolking, juist nu!

Kom rechtstreeks in contact met onze kopers en Voel het Wonen van Nu

Kopers van Easy Living Portugal kan ik het beste omschrijven als Wakkere Mensen die onthaasten. Stuur gerust een e-mail en kom rechtstreeks in contact met onze kopers info@easylivingportugal.nl

De regio Minho & Porto staat op veilig om te reizen.

Hartelijke groet,

Jack Bastiaansen