Easy Living Portugal Permacultuur

Easy Living Portugal staat voor

betaalbaar wonen met een sociaal karakter en privacy in de Minho van Portugal met het aangename klimaat in alle jaargetijden. Easy Living Portugal bouwt A+ dat zie je zelden in Portugal.

Easy Living Portugal staat ook voor Permacultuur

Jack Bastiaansen bouwt huizen in de Minho Portugal met voor alle bewoners toekomstig beschikking over een permacultuur terrein dat door Easy Living Portugal aangekocht gaat worden. De bewoners ontwikkelen samen met de lokale bevolking en andere wereldbewoners met interesse de Permacultuur. Het meewerken aan de permacultuur is op vrijwillige basis zonder verplichting. Heb je daar geen zin in als bewoner dan doe je gewoon niet mee, alles is goed.

1 van de bewoners van het Easy Living Portugal gaat de leider zijn van de permacultuur. Ik begeleid dat proces om samen contact te maken met een bestaande permacultuur in Portugal en alle kennis. Samen maakt sterk! Laat weten als je Interesse hebt met jouw motivatie. Dan ga ik, na mijn overtuiging dat jij de juiste persoon bent, samen met jou naar de permacultuur. Stuur gerust jouw motivatie naar Jack Bastiaansen via info@easylivingportugal.nl dan praten we daarna samen verder. Ik kijk er bijzonder naar uit!

Doel van de Permacultuur

Het doel van permacultuur is samenwerking tussen de mens en haar omliggende natuur gericht op een lange termijn overleving van beide. Permacultuur is een samenvoeging van de woorden permanente agricultuur en permanente cultuur. Met permacultuur maak je een eetbaar bos met behulp van natuurlijke principes. Een permacultuursysteem wordt zo ontworpen dat het de veerkracht heeft van een natuurlijk ecosysteem.

Een permacultuursysteem kan verschillende functies hebben voor de mens. De belangrijkste functies zijn voedselvoorziening, schoon water, het vormen van een plezierige omgeving en het afbreken van bepaalde afvalstoffen. Je ontwerpt letterlijk de natuur om je heen. Wat architectuur is voor het ontwerpen van huizen is permacultuur voor het ontwerpen van het eetbaar bos van het Easy Living Portugal woonproject met totaal 50 huizen.

Permacultuur is in de jaren 70 ontwikkeld door 2 Australiƫrs: Bill Mollison en David Holmgren. Zij hebben onderzocht hoe de natuur werkt in de bossen van Tasmanie. Uit deze gegevens hebben ze een groot aantal technieken gehaald wat de basis vormt van permacultuur.

De bouw is in volle gang. Er zijn 3 instapmomenten met jouw passende prijsvoordeel