Gemeenschappelijk en Zelfvoorzienend

De basis van het Easy Living Portugal is Betaalbaar wonen met een sociaal karakter en privacy, A+ bouwkwaliteit.

Gemeenschappelijk en Zelfvoorzienend

Juist nu in deze tijd! Jack over zelfvoorzienend

Voedselproject

Op alle woonprojecten is er ruimte voor een gemeenschappelijke moestuin, gratis grond voor alle bewoners.

Daarnaast realiseerd Easy Living Portugal toekomstig een permacultuur. Alle voeding is gratis beschikbaar voor iedereen.

Er komt er een gemeenschappelijke ruimte voor de bewoners van de Easy Living Portugal woonprojecten in sfeervol Noors hout uitgevoerd. Dat realiseren we midden in de permacultuur.

Deze permacultuur komt op een apart terrein los van de Easy Living Portugal woonprojecten.

Een groot deel van het geld dat overblijft gaat naar een stichting die ik ga oprichten voor de persoonlijke ontwikkeling van de jeugd om te denken in mogelijkheden en vanuit eigen kracht te groeien! Dat is een wereldwijde beweging. 

Op het terrein van de permacultuur komen ook 5 houten woon studio s voor ontwikkeling van de jeugd. Zodra ze verder zijn in ontwikkeling vliegen ze uit. De senioren hebben, op vrijwillige basis zonder verplichting, ook een belangrijke rol met hun levenservaring.

Vervoersproject

Samen een Electrische auto delen realiseren we ook. Naast kavel 10 zijn er twee openbare parkeerplekken ter beschikking van het eerste woonproject waar 1 of 2 laadpalen geplaatst kunnen worden. Het verbruik naar ratio is vrij eenvoudig electronisch te regelen. Hierdoor bespaar je door te delen op jouw vervoerskosten. Lees hier maar eens verder over samen een auto delen.

Zonnepanelen met accusyteem

Als optie kunnen de huizen volledig los van het electriciteitsnet. Dat realiseren we met zonnepanelen en een accusysteem. Lees hier maar eens verder over zonnepanelen met een accusysteem.

Verwarming en Koeling

Voor de verwarming is gekozen voor een pelletkachel en A+ panelen verwarming in de 2 slaapkamers en de 2 badkamers.

Easy Living Portugal biedt vloerverwarming en koeling in combinatie met een water-lucht wisselaar als optie aan. Dit voor nog meer nog meer zelfvoorzienend en tevens bijzonder goedkoop in kosten van verwarming en koeling. Lees hier meer over het systeem van verwarmen en koelen dat nu mogelijk is.

Hartelijke groet,

Jack Bastiaansen

Over Jack en zijn drijfveer