Komen er gasleidingen op het Easy Living Portugal?

In de Benelux zijn we momenteel nog gewend aan een systeem van gasleidingen. Hier in Portugal gaat distributie van gas vaak nog met gasflessen.

Dat gas is dan te gebruiken voor koken en warm water. Natuurlijk kan er ook een cv combiketel op gas worden aangesloten maar dat is duur in het gebruik en zou ik daarom persoonlijk niet doen.

Vanuit de gemeente Celorico de Basto is in 2019 gesteld dat er ergens in de toekomst gasleidingen worden gelegd. Dus voor het bouwteam de opdracht om een gasplan te tekenen. Dat vergt dan weer wat werk en tijd zonder dat we gas nodig hebben. Maar goed, dat zijn dan weer de regels.

Voor de warmwater voorziening maken we gebruik van een A+ boiler desgewenst uit te breiden met een kwalitatief hoogwaardige warmwater zonneboiler op het dak.

We koken op electriciteit. Persoonlijk doe ik zo 5 a 6 keer per week Prato de Dia, dus ik gebruik het kookgebeuren thuis niet veel. Als je weet waar je moet zijn voor Prato de Dia, is dat geweldig zoals het voor mij voelt.

Voor de verwarming is gekozen voor een A+ pelletkachel. Dat is naast CO2 neutraal tevens voordelig stoken. In de 2 slaapkamers en de 2 badkamers maken we gebruik van A+ energiezuinige panelenverwarming.

Ontmoet elkaar & Easy Living Portugal persoonlijk, zondag 22 september 2019, 1300 uur. Van harte welkom in de sfeervolle panorama room met bijzonder uitzicht over Utrecht!

Meer informatie

Ontmoet Elkaar & Easy Living Portugal persoonlijk, maandag 7 oktober 2019, 19.30 uur. Van harte welkom in de sfeervolle panorama room met bijzonder uitzicht over Utrecht!

Meer informatie

Ontmoet elkaar & Easy Living Portugal persoonlijk op zondag 22 september of maandag 7 oktober. Klik hier voor meer informatie .