Over Opruimen, Verhuizen & Loslaten

Jack, hoe heb jij dat gedaan met het verhuizen naar Portugal en jouw inboedel?

Dat is een vraag die ik regelmatig gesteld krijg. Het is alweer meer dan 4 jaar geleden dat ik naar Portugal ben verhuisd. Dat wat in een Toyota Aygo past heb ik meegenomen en mijn gehele inboedel heb ik in Nederland achtergelaten. Oh toch niet, mijn Electrische fiets heb ik na een tijd over laten komen.

In het begin paste ik op huizen hier in Portugal. Op een moment dat ik na 3 weken op straat zou staan en ik nog geen nieuw verblijf gevonden had, kwam ik per toeval iemand tegen. Binnen 2 uur was mijn appartementje in Arco de Baulhe geregeld. Dat is op 6 kilometer afstand van het Easy Living Portugal woonproject. In het knusse appartementje staat een bed met een kast en een bankje van de vorige bewoonster. Verder een bar met drie barkrukken en een wasmachine.

Op een zondag ben ik met de Aygo naar Ikea in Porto gereden. Daar heb ik wat keukengerei, een paar lampjes en een tuintafel met 4 stoelen gekocht. Ik heb ook nog een elektrische waterkoker en een compacte tv gekocht. Dat is dus mijn nieuwe inboedel.

Wat mis je van jouw achtergelaten inboedel? Als je 4 jaar zonder de inboedel van Nederland woont kan ik persoonlijk vanuit ervaring antwoord geven op deze vraag. Eigenlijk mis ik helemaal niets van mijn inboedel in Nederland. Eerder is het een opluchting om zonder zolder met spullen die je toch nooit meer gebruikt te leven. Mijn inboedel in Nederland is terecht gekomen bij mensen die het nodig hebben zonder dat daar geld aan te pas is gekomen. Dat past ook bij mijn hart binnen het Easy Living Portugal woonproject. Het Loslaten van spullen zoals inboedel maar ook het loslaten van mensen als je hier komt wonen is een verademing merk ik en er komen zoveel mooie nieuwe ervaringen en bijzondere mensen voor op je pad in de toekomst.

Je zal dat zelf ook ervaren als je toekomstig op het easy Living Portugal woonproject gaat wonen Ik woon nu alweer meer dan drie jaar in Arco de Baulhe en ga zelf ook op het Easy Living Portugal woonproject wonen. Dat zal het laatste huis zijn dat overblijft. Het betaalbaar wonen met een sociaal karakter en privacy, A+ bouwkwaliteit spreekt mij persoonlijk ook bijzonder aan.

Ja, ik wil vrijblijvend als eerste op de hoogte zijn over het wonen van Nu en de ontwikkelingen van het Woonproject.

Email adres voor maandelijkse update: