Portugal Comfort Living Over de streek Minho in Portugal

In Canedo de Basto

waar de eerste 2 Portugal Comfort Living woonprojecten gelegen zijn ben je ook van Harte welkom bij de Traditionele Feesten.

Over Praktisch nabij de eerste 2 Portugal Comfort Living woonprojecten in Arco de Baulhe

Video over van Spoorlijn tot Fietspad.

de Minho van Portugal, telt vele bezienswaardigheden zoals de heilige stad Braga en het Middeleeuwse Guimarães. Voor natuurliefhebbers en wandelaars is het indrukwekkende natuurreservaat Parque Nacional da Peneda-Gerês een ‘must’. Daarnaast zijn er eindeloos veel natuurgebieden met heerlijke meertjes om in te zwemmen.

Reis mee door de Minho

Proef de Minho….

In Minho proef je het traditionele Portugal. Je vindt hier kleinschalige landbouw, historie, religie en folklore. In de valleien groeien de druiven voor de karakteristieke Vinho Verde.

Schijnt de zon altijd in Portugal…..

Costa Verde – Groene kust

Aan de Costa verde (Groene kust) vind je de minst ontdekte stranden van Portugal, al groeit het toerisme ook hier gestaag. Toeristische badplaatsen zijn ondermeer Esposende en Ofir. De badplaats Viana do Castelo is prachtig gelegen aan de monding van de rivier de Lima, in de schaduw van de Monte Santa Luzia (195m).

De charmante stad is een sfeervolle combinatie van strand, vissershaven en historie. Viana do Castelo is beroemd om haar volksfeesten en eeuwenoude klederdracht. Een heerlijke plek om een dagje te slenteren door de oude straatjes en over schilderachtige pleinen.

Religieus Braga en Bom Jesus do Monte

Met meer dan 30 kerken, het bisschoppelijk paleis en vele religieuze feesten is Braga de heilige stad van Portugal. Bijzonder is het even buiten Braga gelegen bedevaartsoord Bom Jesus do Monte.

De kerk is te bereiken via een gigantische dubbele zigzag-trap van 686 treden, gedecoreerd met beelden, kapelletjes en fonteinen. Een meer comfortabele manier naar boven biedt de ‘elevador’ of kabelspoorbaan.

Citânia de Briteiros

Een bekende toeristische trekpleister in Minho is ook het Citânia de Briteiros.

De indrukwekkende opgraving, een nederzetting uit de IJzertijd, is gedeeltelijk gereconstrueerd.

Fashion outlet in Vila do Conde

Een mega fashion outlet in de Minho, kijk maar eens verder.

Verfrissende Vinho Verde

Uniek voor Portugal is de verfrissende ‘groene’ wijn: Vinho Verde. De jonge, licht sprankelende wijn vindt haar oorsprong in de Minho van Portugal. Niet te versmaden: vinho verde van de tap (vinho verde pressão) tijdens een relaxte lunch met verse vis of biologisch vlees. De koeien lopen hier gewoon nog vrij in de wei.

Wil je meer weten over deze speciale witte óf rode Portugese wijn, rijd dan (een deel van) de vinho verde-autoroute, Rota dos Vinhos Verdes. Deze toeristische, bewegwijzerde route is uitgestippeld door het productiegebied van de vinho verde waar het Easy Living Portugal gevestigd is.

Natuurreservaat Parque Nacional da Peneda-Gerês

Een eldorado voor wandelaars en natuurliefhebbers is het 700 km2 grote nationale park van Peneda-Gerês aan de grens met Spanje. Woeste natuur en grillige bergketens, weelderige bossen en steile ravijnen wisselen af met traditionele dorpjes, kleinschalige landbouw en groene heuvels.

De flora en fauna (waaronder wilde paarden, steenbokken en wolven) zijn van grote schoonheid. Dwars door het gebied hebben de Romeinen 2000 jaar geleden een verharde weg aangelegd: de Via Geira. Delen hiervan, inclusief Romeinse zuilen en mijlpalen zijn bewaard gebleven. Bezienswaardig zijn ook de traditionele dorpen Soajo en Lindoso, met name bekend vanwege hun fraaie espigueiros.

Espigueiros: graan- en maisschuren

Karakteristiek voor het landschap van de Minho in Portugal zijn de zogenoemde espigueiros. In deze opslagplaatsen van hout of graniet bewaren de boeren het maïs of graan, veilig voor vocht en ongedierte.

De gebouwtjes, ook wel met een kruis op het dak, zijn soms net graftombes.

Guimarães, geboortestad van Portugal

De eerste hoofdstad van Portugal, Guimarães, ademt nog de sfeer van de Middeleeuwen. In dit bijzonder gezellige stadje is het heerlijk wandelen door de levendige, smalle straatjes. Sfeervol is ook het historische plein Largo da Oliveira.

Bezienswaardig zijn het grote kasteel uit de 10e eeuw en het vlakbij gelegen gotische paleis Paço dos Duques de Bragança.

Ponte de Lima

Het traditionele stadje Ponte de Lima is vooral bekend vanwege de prachtige Romeinse brug over de rivier de Lima.

Ook de grote weekmarkt is een bezoekje waard.

Valença do Minho

Het dubbel ommuurde fort van Valença do Minho kijkt statig uit over de rivier de Minho en de plaats Tui in Spanje. Dit grensstadje is erg geliefd bij dagjesmensen uit Spanje.

In het oude gedeelte vind je dan ook vele toeristische winkeltjes met ambachtelijk handwerk. Later op de avond, als de toeristen weer naar huis zijn, ligt het oude gedeelte van de stad er in alle rust bij.

Mini Documentaire

Volop sportmogelijkheden in de Minho

Denk daarbij aan zwemmen in de natuur, fietsen, wandelen, canyoning, klimmen, parapente, kanovaren, mountainbiken, racefietsen, yoga, pilatus.

De mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos!

Heerlijk en goedkoop uit eten in de Minho streek

In de Minhois ‘bacalhau’ nog beroemder dan in de rest van het land. Dat is gedroogde en gezouten kabeljouw. In Viana do Castelo kun je nog steeds de scheepswerven bezoeken die de vloot kabeljauwboten hebben gebouwd.

‘Gil Eanes’ is de beroemdste boot van de vloot; een eerbetoon aan een van de grote zeilers van de 15e eeuw die tegenwoordig wordt gebruikt als een hotel en zijn naam te danken heeft aan een kabeljauwgerecht gemaakt met kikkererwten.

Kom rechtstreeks in contact met onze kopers en Voel het Wonen van Nu

Kopers van Portugal Comfort Living kan ik het beste omschrijven als Wakkere Mensen die onthaasten. Kom rechtstreeks in contact met onze kopers.

Hartelijke groet,

Jack Bastiaansen Portugal Comfort Living

Jack Bastiaansen Linkedin

Jack Bastiaansen

Verkoopinformatie