11 redenen om een huis in Portugal te kopen.

Portugal is een gewild land om permanent of semi-permanent te wonen en staat op de 5e plaats in de top 5 van expat bestemmingen. Dat is natuurlijk niet voor niets. De prachtige natuur, de gastvrije bevolking en de aangename prijzen in restaurants, café’s en dienstverlening ondersteunen uw keuze. In dit artikel ontvangt u 11 redenen om uw huis in Portugal te kopen.

10 jaar geen inkomstenbelasting

Portugal trekt graag gepensioneerden aan als nieuwe inwoners van Portugal. Zij doen geen beroep op de (beperkte) arbeidsmarkt maar versterken wel de economische situatie in het land. Om die reden wordt de eerste 10 jaar na vestiging van gepensioneerden in Portugal door de belastingdienst geen inkomstenbelasting geheven.

Dit voordeel is er wel voor Belgische mensen, maar helaas niet voor de Nederlanders omdat Nederland in haar belastingverdrag heeft staan dat als Portugal niet heft, Nederland dat wel mag doen, en dat ook toepast.

Kosten woning

Het kopen van een woning brengt natuurlijk kosten met zich mee, maar die vallen in Portugal mee. Voor de notaris kunt u rekenen op ongeveer euro150,–. De onroerendgoed belasting voor een Easy Living Portugal huis komt op rond Euro 90,– per jaar. De huidige verkoopprijzen zijn geldig tot en met 31 December 2020.

Zorgeloos verhuren

Niet iedereen kan of wil permanent op het Easy Living Portugal wonen. Uniek op het Easy Living Portugal is het zorgeloos verhuren met bijzonder weinig kosten, lees hier maar eens verder over Zorgeloos verhuren.

Goedkoop levensonderhoud in de Minho van Portugal

De verpakte levensmiddelen in de supermarkt hebben vergelijkbare prijzen als in de Benelux. Maar de groente en het fruit van de markt (of van uw buren) is aanmerkelijker lekkerder en goedkoper. Ook vlees en vis zijn vaak beter van kwaliteit en goedkoper. Een espresso koffie in het cafe kost zo´n euro 0,60 en een flesje bier of glas met wijn nog geen euro. De kentekenbelasting voor uw auto is laag. Ook de garagekosten zijn zonder meer laag te noemen. Voor de kapper betaal ik hier in het noorden van Portugal euro 5,– en de dameskapper kost hier ongeveer euro 9,–. Een huis kopen in Portugal is met het Easy Living Portugal woonproject met A+ kwaliteit nog nooit zo voordelig geweest.

Gastvrije bevolking

Wilt u wat weten, bent u verdwaald? Dan staat er al snel iemand klaar om u te helpen. Wees ook niet verbaasd als u meteen wordt uitgenodigd om ergens mee te eten of een wijntje te drinken. Hoe weinig de Portugees ook zelf heeft, men deelt ook dat gemakkelijk. Men is altijd bereid om een praatje te maken en de ander te helpen. Die sociale samenhang, met name in het noorden van Portugal, is ook dat waar het project Easy Living Portugal, naast betaalbaarheid en privacy, op is gebaseerd.

Veiligheid

In ieder land en dus ook in Portugal komt criminaliteit voor. Maar Portugal heeft 1 van de laagste criminaliteitscijfers van Europa! Aanslagen gebaseerd op politieke of godsdienstige verschillen doen zich niet voor in Portugal.

Gezondheid

Een onderzoek van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) zet Portugal op de 12e plaats in de ranking, Luxemburg op plaats 16, Nederland op 17 en Belgié op de 21e plaats.

Klimaat

Het prettige in het groene hart van Portugal (Minho), waar het woonproject Easy Living Portugal gerealiseerd wordt, is dat het ´s avonds aangenaam afkoelt, zodat u prima kunt slapen. In de zomer is het in de Minho van Portugal lekker warm maar niet zo warm als in de Algarve waar u in de zomer regelmatig met de airco aan binnen moet zitten. Meer over het weer in Portugal.

Rust, ruimte, natuur

De schitterende natuur: bergen , stuwmeren en bossen en het aangename klimaat hebben een sterke aantrekkingskracht om in de Minho van Portugal te gaan wonen. Maar ook het feit dat U op het Easy Living woonproject een comfortabel huis met een sociaal karakter en privacy kan kopen dat ook nog eens betaalbaar is. Easy Living Portugal bouwt met A+ kwaliteit, dat zie je zelden in Portugal! Ook het goedkope levensonderhoud helpt mee aan de aantrekkelijkheid van de streek Minho in Portugal.

De bevolkingsmix

Er wonen zo´n 10-11 miljoen mensen in Portugal. Dat betekent dat er veel ruimte is. Het minimumloon is laag, dus vertrekken veel (vnl. jongeren) naar het buitenland om daar te gaan werken.  Asielzoekers vinden Portugal geen aantrekkelijk vestigingsland. Ze zijn er weliswaar veilig en welkom, maar vinden er geen luxe.

Taal

De Portugese taal is voor Belgen en Nederlanders nog wel een dingetje maar de bereidheid van de Portugees om met buitenlanders te communiceren is groot en met handen en voeten en Frans of Engels komt u er ook wel uit. Veel Portugezen hebben of zelf in het buitenland gewerkt of hebben familieleden die er gewerkt hebben.