Easy Living Portugal kiest voor CO-2 neutraal en super voordelig A+ verwarmen!

Easy Living Portugal kiest voor CO-2 neutraal en super voordelig A+ verwarmen!

Met een pelletkachel heb je hier in Portugal een enorme besparing ten opzichte van centrale verwarming op gas. In Nederland is die besparing kleiner omdat daar gasleidingen liggen en hier in Portugal gas met gasflessen veel duurder is.

Een pelletkachel werkt vrijwel hetzelfde als een gasinstallatie  maar dan in Portugal veel goedkoper qua jouw verbruikskosten en CO-2 neutraal! Pelletkachels worden tegenwoordig zo efficient gebouwd dat ze een rendement kunnen behalen van maar liefst 96%! Easy Living Portugal kiest voor CO-2 neutraal en super voordelig A+ verwarmen!

De pelletkachel werkt vol automatisch.

Een pelletkachel kan zelf starten en stoppen zonder dat de gebruiker hieraan mee hoeft te werken zoals dit bij een houtkachel wel het geval is. Stel de pelletkachel in op een bepaalde tijd en hij start zelf of gebruik de pelletkachel met een thermostaat en hij kiest zelf wanneer hij wel of niet moet starten.

Pelletkachels zijn eenvoudig in onderhoud en reiniging.

een pellet kachel hoeft slechts één a twee keer per week te worden gereinigd. Dit maakt het systeem zeer eenvoudig in gebruik en het as kan met een zogeheten as-stofzuiger eruit worden gezogen (5 minuten werk). Let op dat je niet jouw gewone stofzuiger gebruikt deze is hier niet voor geschikt.

CO2-neutraal. Pellets worden goeddeels gemaakt van houtrestanten.

Hout laten verrotten is slechter voor het mileu dan het gecontroleerd te laten verbranden. Vele pellets worden gemaakt van zaagsel wat overblijft van bomen welke gekapt worden of schaafsel dat vrijkomt tijdens het proces waar er met schaven planken gemaakt worden.

De pelletkorrels worden in de Minho streek geproduceerd omdat het geschikte hout daarvoor in de Minho groeit.

De pelletkachel bestaat al lang en is in de jaren ver doorontwikkeld.

De pelletkachel zelf bestaat al meer dan 40 jaar en is bedacht in Canada waar ze vernoemt is naar zijn brandstof vernoemd een klein staafje hout genaamd de pellet zoals je deze ook wel eens als vorm qua voer tegenkomt bij koivijvers. In de jaren is er natuurlijk veel veranderd zoals de besturing/binnenwerken en de nieuwe manier van A+ stoken.

Eenmaal ingesteld kan iedereen de pelletkachel bedienen.

Zodra de pelletkachel is geïnstalleerd kan iedereen de pelletkachel bedienen het zij in vermogen of gewoonweg instellen van de gewenste temperatuur.

Bijzonder binnen het Easy Living Portugal zijn een Voedselproject, Vervoersproject, 2 Energieprojecten en een Domotica project.