Ouder worden in de Minho

Over zorg & Aandacht

Ik ontvang veel vragen over ouder worden in de Minho van Portugal. Persoonlijk wil ik oud worden hier in de Minho van Portugal. Dit omdat de ouderenzorg in deze streek met vakkundigheid, passie en het Hart op de goede plaats is geregeld.

In Arco de Baulhe en omgeving wonen diverse mensen met een vraag naar Zorg & Aandacht. Dan bedoel ik niet de huisarts of het ziekenhuis maar de dagelijkse Zorg & Aandacht. Er wonen hier relatief veel oudere mensen alleen of met zijn twee. Stel je kan niet meer: koken, schoonmaken, jezelf wassen, kleding wassen en strijken, naar de dokter, fysiotherapie, insuline spuiten, steunkousen aan doen e.d. Ook dat is hier in Arco de Baulhe en wijde omgeving (waaronder Canedo de Basto waar het eerste woonproject ligt) goed geregeld!

Cruz Vermelha Portuguesa Arco de Baulhe

Het Rode Kruis (Cruz Vermelha Portguesa) in Portugal werkt anders dan in Nederland. Hier gaat de Zorg & Aandacht vanuit het Rode Kruis rechtstreeks naar de lokale bevolking. Daarvoor zijn er diverse districten. Toevallig zit het district van het Rode Kruis voor de omgeving hier in Arco de Baulhe waar ik nu woon. Ik heb mogen kennismaken met een gedreven team van het rode kruis (veelal vrijwillegers) die met veel passie elke dag er voor andere mensen zijn. Diverse Rode Kruis busjes rijden rond om de mensen thuis te helpen met: warme maaltijden brengen, schoonmaken, mensen wassen, kleding wassen en strijken, naar bijvoorbeeld de dokter of fysiotherapie brengen, insuline spuiten, steunkousen aan doen e.d. De gedreven directeur werkt al 30 jaar onbezoldigd en er is geen overhead. De mensen die met liefde koken ontvangen een beperkt salaris en de rest van de mensen zijn gepassioneerde vrijwillegers!

Ook Speciaal voor de Easy Living Portugal bewoners!

Ook voor de bewoners op het Easy Living Portugal is deze kwalitatief Hoogwaardige Zorg en Aandacht via mijn directe Portugese netwerk beschikbaar voor een beperkte vergoeding.

Geef om Zorg & Aandacht

Ik heb persoonlijk de jaarrekening bekeken en zie dat er nu maar een beperkt aantal mensen geholpen kan worden omdat er meer vraag is dan het beschikbare budget. De moderne keuken heeft een capaciteit om voor 200 mensen te koken. Op dit moment is er maar budget om voor 60 personen te koken. Persoonlijk draag ik deze organisatie een warm Hart toe om te kijken hoe we samen meer mensen kunnen helpen.

Het rode Kruis, regio Arco de Baulhe zorgt met 2 Ambulances ook voor medische noodoproepen van 112. Daarvoor is er 1 ambulance in prima staat (zie bovenstaande foto). De andere ambulance is 19 jaar oud en dringend aan vervanging toe, maar daar is geen geld voor. Met een medische noodoproep en vervoer in deze ambulance van 19 jaar oud is niet verantwoord meer. Het elkaar helpen en er voor elkaar zijn gaat verder dan het woonproject. Vandaar mijn initiatief om samen met mensen vanuit mijn netwerk te zorgen voor een nieuwe ambulance.

Overigens zijn er vanuit de regio altijd voldoende ambulances voor noodoproepen aanwezig en snel op de plaats van bestemming.

De ingerichte ambulance gaat Euro 66.000 Euro kosten. Jouw bijdrage voor deze ambulance is bijzonder gewaardeerd door het Rode Kruis van Arco De Baulhe! Elk bedrag is welkom, wil je eerst komen kijken, dat kan natuurlijk ook. Contact Jack Bastiaansen per e/mail: info@easylivingportugal.nl voor het bankrekening nummer van het Rode Kruis in Arco de Baulhe waarop je rechtstreeks, zonder tussenkomst van Easy Living Portugal, jouw bijdrage kan storten. Na jouw storting aan het rode kruis van Arco de Baulhe ontvang je een kwitantie. Het hoofdkwartier van het Rode Kruis in Portugal zit in Lissabon en houdt toezicht. Wil je, voordat je een donatie doet, eerst iemand van het rode kruis Arco de Baulhe spreken, dat is zeker ook mogelijk.

Natuurlijk houden we je na jouw storting op de hoogte van de ontwikkelingen, het gaat om het samen realiseren. Gaandeweg de verkoop van huizen gaat Easy Living Portugal zeker ook donateur zijn van dit mooie Samen Rode Kruis project.

Met Hartelijke groet,

Over Jack en zijn drijfveer