voordelige kavelreservering, lage aankoop belasting, 4% spaarrente

Voordelige kavelreservering, lage aankoop belasting, 4% spaarrente

Omdat er veel animo is voor het Easy Living Portugal woonproject is het raadzaam  om tijdig een kavel te reserveren. De notaris in Portugal maakt een contract (Portugese en Engelse taal) waarbij de grondkosten worden overgemaakt. Dit kan ook zonder dat je hier in Portugal bent via mail/post. De definitieve koopakte volgt later. Lees verder ook over spaarrente.

Lage aankoop belasting

Als je een afgebouwd of bestaand huis koopt dan betaal je in Portugal veel wettelijk vastgestelde aankoop belasting (totaal 6,5 %). Als je een huis koopt voordat de bouw begint betaal je veel minder aankoop belasting en  bespaar je daarme Euro 7.340,– aankoop belasting bij het grote huis met A + isolatie , 2 slaapkamers en Veranda.

4% spaarrente

Wil je een huis kopen op het Easy Living Portugal woonproject dan is het zo dat niet alle huizen tegelijk klaar zijn. momenteel zijn de grondwerkzaamheden in volle gang. Daarna beginnen we met de bouw van de A+ huizen met 2 slaapkamers en Veranda op kavel  8, 9 en 10. Regelmatig hoor ik dat toekomstige bewoners geld voor het huis op de bank hebben staan dat nagenoeg niets opbrengt. Easy Living Portugal geeft de mogelijkheid het aankoopbedrag van het huis (exclusief de grond) als lening aan Easy Living Portugal te verstrekken met 4% spaarrente voor jou/jullie persoonlijk. Als de bouw van jouw huis klaar is, is ook de lening afgelost. Dit is een aparte wettelijke onderlinge overeenkomst. Met deze zienswijze versterken we het samen karakter van het woonproject en met de rente verdien je extra korting op jouw huis. Ik doe dit liever dan met een bank zonder betrokkenheid.

Ook voor mensen die geen huis kopen is crowdfunding met een looptijd van 2 jaar tegen 4% rente mogelijk.

Contact Jack Bastiaansen, e/mail: info@easylivingportugal.nl