Nieuwbouwwoning in Portugal: Waarom stijgt de waarde toekomstig?

Nieuwbouwwoning: Waarom stijgt de waarde toekomstig, Wonen in het groene hart van Portugal

De waarde van jouw nieuwbouwwoning stijgt toekomstig. Waarom lees je verder in dit bericht, maar eerst dit: De ‘geboortestreek’ van Portugal is landelijk, groen, kalm en traditioneel. Je vindt er eindeloze wijngaarden, historische steden en imposante natuurgebieden met prachtige waterelementen en in alle jaargetijden een bijzonder aangenaam klimaat. De streek Minho van Portugal is het favoriete vakantiegebied voor de Portugese bevolking. Wat mij hier in de Minho van Portugal vooral opvalt is dat mensen er voor elkaar zijn en elkaar helpen zonder daar iets voor terug te verwachten. Dat zit in de Minho van Portugal in de genen van mensen. Ik merk ook, elke dag weer, dat hier geen discriminatie en geen sociale onrust is. Het toerisme neemt elk jaar toe en er zijn ook steeds meer Benelux mensen die zich permanent of semi-permanent vestigen in de Minho van Portugal.

Tekort aan nieuwbouwwoningen

Er worden weinig kwalitatief hoogwaardige nieuwbouwwoningen in Portugal gebouwd. Aan de andere kant zie je dat de populariteit om in de Minho van Portugal te wonen sterk toeneemt. Bestaande Portugese huizen zijn in het algemeen minder goed gebouwd met vaak isolatie en vocht-problemen. Ik heb zelf in diverse bestaande Portugese huizen gewoond en merkte elke keer weer dezelfde problemen. Steeds meer mensen kiezen dus voor een kwalitatief goed gebouwde nieuwbouwwoning. Alleen zijn er veel te weinig nieuwbouwwoningen beschikbaar. Hierdoor stijgt de prijs van jouw nieuwbouwwoning toekomstig. Niemand bouwt Hier A+ zoals ik doe.

Tekort aan goede vakmensen

Goede vakmensen in de streek Minho van Portugal vertrekken vaak naar Frankrijk, Zwitserland, maar ook naar de Benelux. De reden is dat de lonen hier lager liggen. Dus er ontstaat in de Minho van Portugal een tekort aan goede vakmensen. Ook om deze reden gaan de prijzen van nieuwbouwwoningen in de Minho van Portugal toekomstig  stijgen. Ik zal Goede Medewerkers meer moeten betalen, dat is geen hogere wiskunde.

De streek Minho van Portugal staat bekend om de prachtige natuur, in alle jaargetijden een bijzonder aangenaam klimaat en de bijzonder vriendelijke bevolking.

Portugese huizenprijzen blijven onverminderd stijgen.