Betaalbaar en Sociaal wonen met Privacy

Betaalbaar en sociaal wonen met privacy in Portugal

Binnen het Easy Living woonproject in Portugal wonen mensen van alle leeftijden met privacy in een betaalbare koopwoning. Het betreft een kleinschalig woonproject met een sociaal karakter waar 10 huizen (permanent of semi-permanent verblijf) gerealiseerd worden. De veranda over de gehele breedte van het huis maakt van binnen en buiten wonen 1 beleving. De Minho van Portugal staat bekend om de prachtige natuur en in alle jaargetijden een bijzonder aangenaam klimaat. Omdat wij zonder overhead en zonder tussenpersonen werken is jouw aankoopprijs extra voordelig. Easy Living Portugal bouwt met A+ kwaliteit (dat zie je hier zelden in Portugal). Betaalbaar wonen (A+ kwaliteit!) met een sociaal karakter en privacy, daar staat Easy Living Portugal voor. Het betreft eigen koopgrond van minimaal 520 m2.

Wonen in Nederland en België steeds minder sociaal

Met veel plezier heb ik 52 jaar in Nederland gewoond. In de loop van de tijd zag ik in Nederland en België diverse maatschappelijke en sociale ontwikkelingen ontstaan. Een toenemend aantal mensen met diverse nationaliteiten die samen een uitdaging hebben om in verdraagzaamheid met elkaar te leven. Het drukkere verkeer met toenemende files en steeds meer mensen met haast en stress. Sociaal viel mij op dat het contact tussen buurtgenoten minder werd, veel mensen hebben het druk. Ook merkte ik dat er steeds meer onrust is dat regelmatig gepaard gaat met uitingen van geweld.

Het zijn in de Minho van Portugal

Wat mij hier in de Minho van Portugal vooral opvalt is dat mensen er voor elkaar zijn en elkaar helpen zonder daar iets voor terug te verwachten. Dat zit in het noorden van Portugal in de genen van mensen. Ik merk ook, elke dag weer, dat hier geen discriminatie en geen sociale onrust is. Aanslagen en demonstraties zie ik hier ook niet. Voor mij is bovenstaande de basis om hier een woonproject van NU te realiseren. De prachtige natuur en het aangename weer in alle jaargetijden is zeker ook een plus om hier te wonen. Kijk hier en zie in 1 minuut en 10 seconde het bouwterrein en de prachtige omgeving vanuit de lucht!

De ‘geboortestreek’ van Portugal is landelijk, groen, kalm en traditioneel. Je vindt er eindeloze wijngaarden, historische steden en imposante natuurgebieden met prachtige waterelementen en een bijzonder aangenaam klimaat.

Voor zelfstandige Samenwonende maar ook voor zelfstandige Alleenstaanden

In verschillende Europese landen ontstaat in toenemende mate sociale armoede. Binnen het Easy Living woonproject in Portugal wonen mensen van alle leeftijden in een betaalbare koopwoning. Steeds meer mensen ervaren dat het prettig is om naast persoonlijke privacy sociaal te leven zonder verplichtingen. Wonen met een sociaal karakter is een organisch proces met privacy voor de bewoners. Naast belangstelling van zelfstandige Samenwonende mensen is er ook belangstelling van zelfstandige Alleenstaanden die naast privacy een vorm van samen zoeken, zonder verplichtingen. In dit artikel lees je meer over het wonen van de toekomst dat nu mogelijk is.

Jouw buurman/buurvrouw in Portugal

Je kunt gewoon een beroep op elkaar doen als je het nodig hebt. Eigenlijk is het te vergelijken met het oude dorpsgevoel waar het vanzelfsprekend was dat je iets voor elkaar overhad en je buurman of buurvrouw hielp zonder dat je elke dag bij elkaar op de koffie moet. Maar het is wel zo handig als jouw buurman/buurvrouw op jouw huis let als je afwezig bent. Niet iedereen wenst, in eerste instantie, permanent binnen het Easy Living Portugal te wonen. Dat is vanzelfsprekend geen probleem en geeft eventueel kansen voor gelijkgestemden om binnen het Easy Living Portugal tijdelijk te wonen. Je kent vast wel passende bewoners die tijdelijk binnen het betaalbare woonproject met een sociaal karakter en privacy willen wonen als je even afwezig bent.

Vraag vrijblijvend informatie aan met tijdelijk voordeel

Elke vraag is welkom, niet alleen over de huizen maar ook over het land en de gebruiken.

Easy Living Portugal staat voor Betaalbaar wonen met een Sociaal karakter en Privacy voor de bewoners.

Portugese huizenprijzen blijven onverminderd stijgen.

Met Hartelijke groet,

Jack Bastiaansen