Wie is Jack Bastiaansen en wat is zijn drijfveer

Wie is Jack Bastiaansen en wat is zijn drijfveer

Jack Bastiaansen is een gedreven man die leeft met passie vanuit zijn hart. Voor een Duitse productiemaatschappij was Jack jarenlang werkzaam als Directeur Benelux. Na deze tijd heeft Jack zaken gedaan in de Minho streek van Portugal en werd verliefd op de streek en de mentaliteit van de lokale bevolking met het hart op de goede plaats, precies in deze omgeving. Gaandeweg ontstond het idee om een woonproject te ontwikkelen met een sociaal karakter, privacy voor de bewoners en 10 betaalbare kwalitatief hoogwaardige A+ koopwoningen, op eigen koopgrond. Jack is de initiatiefnemer en ontwikkelaar van Easy Living Portugal. In Nederland heeft Jack ruime ervaring opgedaan in het bouwen van huizen.

Jack Bastiaansen wil betaalbaar wonen met een sociaal karakter en privacy ook voor jou mogelijk maken. Hiervoor beschikt Jack na meer dan 4 jaar hier in Portugal over een uitgebreid Portugees netwerk. Kopen zonder zorgen daar staat Jack voor. Easy Living Portugal bouwt met A+ kwaliteit (dat zie je hier zelden in Portugal).

Toenemende sociale armoede

In verschillende Europese landen ontstaat in toenemende mate sociale armoede. Binnen het Easy Living woonproject in Portugal wonen mensen van alle leeftijden in een betaalbare koopwoning. Steeds meer mensen ervaren dat het prettig is om naast privacy sociaal te leven zonder verplichtingen. Ik zie initiatieven ontstaan waarbij  mensen kennis, levenservaring, eventueel spullen met elkaar delen en ervaren hoe fijn het is om elkaar te helpen. Er is geen enkele verplichting, wonen met een sociaal karakter is een organisch proces met vooral ook privacy voor de bewoners.

Regelmatig ontvang ik vragen over wat mij persoonlijk drijft om Betaalbaar wonen met een Sociaal karakter en Privacy voor de bewoners op het Easy Living Portugal te realiseren. In dit audio intervieuw met Linde ten Broek hoor je mijn antwoorden.

Naast belangstelling van zelfstandige Samenwonende mensen is er zeker ook belangstelling van zelfstandige Alleenstaande die naast privacy een vorm van samen zoeken, zonder verplichtingen.

Jouw buurman/buurvrouw in Portugal

Je kunt gewoon een beroep op elkaar doen als je het nodig hebt. Eigenlijk is het te vergelijken met het oude dorpsgevoel waar het vanzelfsprekend was dat je iets voor elkaar overhad en je buurman of buurvrouw hielp zonder dat je elke dag bij elkaar op de koffie moet. Maar het is wel zo handig als jouw buurman/buurvrouw op jouw huis let als je afwezig bent. Niet iedereen kan of wenst, in eerste instantie, permanent binnen het Easy Living Portugal te wonen. Dat is vanzelfsprekend geen probleem en geeft eventueel kansen voor gelijkgestemden om binnen het Easy Living Portugal tijdelijk te wonen. Je kent vast wel passende bewoners die tijdelijk binnen het woonproject met een sociaal karakter en privacy willen wonen als je even afwezig bent.

Gemeenschappelijk

Gemeenschappelijk een moestuin realiseren is natuurlijk mogelijk als daar draagvlak voor is. De bewoners bepalen zelf wat ze willen, inclusief mijzelf. Ik heb natuurlijk als bewoner niets meer of minder te vertellen dan een ander. Dat staat los van de realisatie van het woonproject dat natuurlijk mijn verantwoording is.

Samen een Electrische auto delen is heel goed mogelijk. Naast kavel 10 zijn er twee openbare parkeerplekken ter beschikking van het project waar een laadpaal geplaatst kan worden. De bewoners werken dit soort initiatieven zelf uit, als daar draagvlak voor is. Het verbruik naar ratio is vrij eenvoudig electronisch te regelen.

Zelfvoorzienend

Toekomstig kunnen de huizen volledig los van het electriciteitsnet. Dat gaat met Zonnepanelen en bijvoorbeeld een accusysteem. Een accusyteem is nu nog te kostbaar en electriciteit terug geven aan het net brengt hier nagenoeg niets op. Dit Energie project gaat een bewoner met verstand van zaken regelen en iedereen kan zelf beslissen om wel of niet mee te doen.

LinkedIn van Jack Bastiaansen

Ja, ik wil vrijblijvend als eerste op de hoogte zijn over het wonen van Nu en de ontwikkelingen van het Woonproject.

Email adres voor maandelijkse update: