Wie is Jack Bastiaansen en wat is zijn drijfveer

Wie is Jack Bastiaansen en wat is zijn drijfveer

Jack Bastiaansen is een gedreven man die leeft met passie vanuit zijn hart. Voor een Duitse productiemaatschappij was Jack jarenlang werkzaam als Directeur Benelux. Na deze tijd heeft Jack zaken gedaan in de Minho streek van Portugal en werd verliefd op de streek en de mentaliteit van de lokale bevolking met het hart op de goede plaats, precies in deze omgeving. Gaandeweg ontstond het idee om een woonproject te ontwikkelen met een sociaal karakter, privacy voor de bewoners en 10 betaalbare kwalitatief hoogwaardige A+ koopwoningen, op eigen koopgrond. Jack is de initiatiefnemer en ontwikkelaar van Easy Living Portugal. Totaal betreft het na de eerste 10 huizen nog eens 40 huizen inclusief permacultuur. Het toaal aantal huizen is dan 50.

Jack Bastiaansen wil betaalbaar wonen met een sociaal karakter en privacy ook voor jou mogelijk maken. Hiervoor beschikt Jack na meer dan 4,5 jaar hier in Portugal over een uitgebreid Portugees netwerk. Kopen zonder zorgen daar staat Jack voor. Easy Living Portugal bouwt met A+ kwaliteit (dat zie je hier zelden in Portugal).

Dat is handig, Persoonlijke online video afspraak met Jack plannen!

Toenemende sociale armoede

In verschillende Europese landen ontstaat in toenemende mate sociale armoede. Binnen het Easy Living woonproject in Portugal wonen mensen van alle leeftijden in een betaalbare koopwoning. Steeds meer mensen ervaren dat het prettig is om naast privacy sociaal te leven zonder verplichtingen. Ik zie initiatieven ontstaan waarbij  mensen kennis, levenservaring, eventueel spullen met elkaar delen en ervaren hoe fijn het is om elkaar te helpen. Er is geen enkele verplichting, wonen met een sociaal karakter is een organisch proces met vooral ook privacy voor de bewoners.

Regelmatig ontvang ik vragen over wat mij persoonlijk drijft om Betaalbaar wonen met een Sociaal karakter en Privacy voor de bewoners op het Easy Living Portugal te realiseren. In dit audio intervieuw met Linde ten Broek hoor je mijn antwoorden.

Naast belangstelling van zelfstandige Samenwonende mensen is er zeker ook belangstelling van zelfstandige Alleenstaande die naast privacy een vorm van samen zoeken, zonder verplichtingen.

Jouw buurman/buurvrouw in Portugal

Je kunt gewoon een beroep op elkaar doen als je het nodig hebt. Eigenlijk is het te vergelijken met het oude dorpsgevoel waar het vanzelfsprekend was dat je iets voor elkaar overhad en je buurman of buurvrouw hielp zonder dat je elke dag bij elkaar op de koffie moet. Maar het is wel zo handig als jouw buurman/buurvrouw op jouw huis let als je afwezig bent. Niet iedereen kan of wenst, in eerste instantie, permanent binnen het Easy Living Portugal te wonen. Dat is vanzelfsprekend geen probleem en geeft eventueel kansen voor gelijkgestemden om binnen het Easy Living Portugal tijdelijk te wonen. Je kent vast wel passende bewoners die tijdelijk binnen het woonproject met een sociaal karakter en privacy willen wonen als je even afwezig bent.

Gemeenschappelijk

Gemeenschappelijk een Permacultuur realiseren, daar is veel vraag naar.

Samen een Electrische auto delen is ook realistich haalbaar. Naast kavel 10 zijn er twee openbare parkeerplekken ter beschikking van het project waar 2 laadpalen geplaatst kunnen worden. Het verbruik naar ratio is vrij eenvoudig electronisch te regelen.

Het is een beweging van mensen! Er zijn geen verplichtingen, alle vrijheid om wel of niet deel te nemen.

Zelfvoorzienend

De huizen volledig los van het electriciteitsnet. Dat gaat met zonnepanelen en een accusysteem.

Voor de verwarming gaan we ook nu al volledig energieneutraal.

De bouw is in volle gang. Er zijn 3 instapmomenten met jouw passende prijsvoordeel