Schijnt de zon altijd in Portugal?

Over de zon in Portugal

Veel mensen vinden het weer belangrijk. Dan zit je in Portugal natuurlijk goed. De gemiddelde temperatuur ligt hoger dan in Nederland maar ook in Portugal heb je lente, zomer, herfst en winter. Het is echt niet zo dat in Portugal altijd de zon schijnt, ook niet in de Algarve en de Zilverkust. Als je altijd zon wil kies dan bijvoorbeeld voor wonen op de Antillen. Daar heb je bijna elke dag zon maar wel een drukkende warmte zoals ik het persoonlijk ervaar.

Hoe zit het met de zon in de streek Minho Jack, waar jij het Easy Living Portugal woonproject realiseerd? De zon schijnt hier in alle jaargetijden vaak. Met de kerst heb ik regelmatig met een blouse aan buiten in de zon gezeten. In de zomer is de temperatuur hier regelmatig ook boven 33 graden. Dan ga je op het warmste moment van de dag natuurlijk niet buiten hardlopen. Een uitgebreide lunch en daarna een siesta past dan beter 🙂 Het voordeel van deze streek is dat het in de avond afkoelt zodat je aangenaam kunt slapen.

Dit is beduidend anders dan in de Algarve en de Zilverkust waar de temperatuur in de zomer dusdanig extreem hoog kan zijn, dat het niet meer aangenaam is. Ook koelt het in de Algarve en de Zilverkust niet zo af waardoor je wellicht met de airco aan moet slapen. Het is droge warmte in de streek Minho, dat voelt aangenamer aan qua warmte.

Over de regen in Portugal

Natuurlijk valt er in Portugal net als in Nederland regen. Alleen is de hoeveelheid regen die in Portugal binnen 1 uur valt vaak de dubbele hoeveelheid in vergelijking met een uur regen in Nederland. In de zomermaanden valt er in Portugal vrij weinig neerslag. Met enkele tientallen millimeters gemiddeld per maand heb je het dan al snel gehad.

De meeste regen in Portugal valt in het gebied rondom de Serra de Estrela (midden Portugal), dat is goed voor zo’n 2500 millimeter per jaar. Dit wordt veroorzaakt door stijgende vochtige lucht vanaf de Atlantische Oceaan.

Wat mij opvalt als ik de Portugese tv aanzet, dat als het hier regent, het in minimaal 90% van Portugal ook regent. Dat zie ik op de weerkaarten die ze op tv vertonen. Helaas valt er hier in de streek Minho, waar het woonproject in aanbouw is, te weinig regen, korte video.

Met Hartelijke groet,

Jack Bastiaansen

Ontmoet elkaar & Easy Living Portugal persoonlijk, zondag 22 september 2019, 1300 uur. Van harte welkom in de sfeervolle panorama room met bijzonder uitzicht over Utrecht!

Meer informatie

Ontmoet Elkaar & Easy Living Portugal persoonlijk, maandag 7 oktober 2019, 19.30 uur. Van harte welkom in de sfeervolle panorama room met bijzonder uitzicht over Utrecht!

Meer informatie

Ontmoet elkaar & Easy Living Portugal persoonlijk op zondag 22 september of maandag 7 oktober. Klik hier voor meer informatie .