Over de kwaliteit van bouwen in Portugal

Over de kwaliteit van bouwen in Portugal
Terugkijken

Nu ik 3 1/2 jaar in Portugal woon heb ik veel geleerd over het bouwen in Portugal. Er is een overvloed aan kleine bouw ondernemingen. Ze beloven qua bouw alles te kunnen (in de praktijk pakt dat anders uit) en geven je veelal  een lagere prijs dan de concurrent. Maar ze willen eerst de prijs van de concurrent die weer hetzelfde zegt, een kip en het ei verhaal. Krijg je al een offerte dan rammelt die aan alle kanten is mijn persoonlijke ervaring. Als de prijs te laag is dan gaan ze tijdens de bouw rommelen met de kwaliteit van materialen. Niet voor niets zijn er zoveel vocht en isolatie problemen met de bouw hier in Portugal. Aan het einde van de bouw ontstaan er vaak discussies waarbij de aannemer de bouw niet goed afrond. Daar zit je dan als koper met veel ellende voor, tijdens en na de bouw.

Vooruitkijken

Tijdens mijn zoektocht naar een solide bouwonderneming in Portugal heb ik ook het nodige meegemaakt en tijdig mijn eigen weg gekozen. Ik ben in contact gekomen met een bouwpartij die zijn roots in Zwitserland heeft. De bouwpartij werkt strak, duidelijk en met een uitgebreide offerte. Dat kom je in Portugal nauwelijks tegen en is voor mij en voor de kopers een verademing. Er zijn 3 verschillende bouwbegeleiders binnen het team met ieder zijn of haar eigen vakmanschap (dat zie je hier zelden). Voor de 11 huizen die ik met het Easy living Portugal ga bouwen worden er uitsluitend hoogwaardige bouwmaterialen toegepast. Het glas is voorzien van A+ isolatie, dat zie je hier niet gauw. (vaak passen ze 2 glasplaatjes zonder gas er tussen toe). De vloer, wanden en het dak zijn bij alle huizen ook voorzien van A+ isolatie. Wil je toch de Portugese B klasse, dat kan ook maar raad ik af, goedkoop is duurkoop. Op verzoek zijn er veel keuzemogelijkheden in de prijslijst van Easy Living Portugal: Vraag hier de prijslijst aan. tot en met 30 juni 2019 ontvang je bij het grote huis van 136 m2 met 2 slaapkamers, veranda en A+ isolatie een gratis keuken en gratis electrische rolluiken. 4 maart 2019 starten wij met de bouw van de 11 huizen met 136 m2 oppervlakte binnen 2 jaar gerealiseerd. Heb je eigen wensen voor een nog groter huis, wees er dan snel bij!

Easy Living Portugal staat voor Betaalbaar wonen met een Sociaal karakter en Privacy voor de bewoners.

Share