Betaalbaar en Sociaal wonen met Privacy

Betaalbaar en Sociaal wonen met Privacy

Modern woonhuis met Energieklasse A+

Een nieuw gebouwd comfortabel woonhuis op (minimaal 750 m2) eigen grond en uitstekend geïsoleerd (energiecertificaat A+) met (gemeenschappelijk) zoutwater zwembad in Portugal. Zonnepanelen zorgen niet alleen voor warm huishoudelijk water, maar zorgen ook voor de vloerverwarming in het gehele huis, zonodig ondersteund door een CV-ketel op pellets. Mechanische ventilatie met warmteterugwinning zorgt voor een aangenaam binnenklimaat zonder warmteverlies. Door de uitstekende isolatie is het A+ huis in de zomer extra koel. Een grote raampartij op het zuiden biedt u een geweldig panorama, u kijkt wel 50 kilometer ver!

Op het terrein van 10.000 m2 wordt in mei 2018 met de bouw van de eerste woning begonnen, daarna worden nog 9 andere woningen gebouwd, hetgeen betekent dat u kunt afwijken van de indeling, evt. voor een kleinere (nog goedkopere) woning kiezen en eigen keuze heeft in wand- en vloertegels, afwerking muren etc.

U loopt geen enkel risico door de voor u voordelige betalingsvoorwaarden. U betaalt nl. steeds achteraf! Wij hebben de grond al aangeschaft, de architect betaalt voor het ontwerp en betalen de voorschotten aan de aannemer, u betaalt steeds achteraf ná een voltooide fase. U heeft geen kopzorgen, want wij begeleiden alle kopers intensief tot (minimaal) 1 jaar ná de aankoop. Daarna zult u ons minder nodig hebben, maar we blijven beschikbaar voor advies en praktische hulp. De woonvergunning, het energie-certificaat en alle nutsaansluitingen worden door ons verzorgd.

Veilig

Of u er nu permanent gaat wonen of semi permanent, u wilt natuurlijk in een veilige omgeving wonen. Portugal kenmerkt zich door een laag criminaliteitscijfer, het ontbreken van radicale groeperingen en daar komt in dit gebied nog een goede sociale controle bovenop.

Sociaal

De belangrijkste drijfveer voor de ontwikkeling van dit project is de behoefte om de verkilling en vereenzaming tegen te gaan en contact met anderen te bevorderen. Dit project biedt door zijn opzet een start. Maar de Portugese bevolking, juist in dit specifieke gebied, die met hun warmte en gastvrijheid klaar staat om u te ontvangen en in hun vriendenkring op te nemen kan dit nog eens versterken. U zult merken dat het (nog) ontbreken van de taalkennis geen enkele belemmering vormt om contact te leggen. U voelt de warmte en gastvrijheid. Al snel zult u worden uitgenodigd om een “pinga” (wijntje) te drinken of men betaalt bijv. voor u een kopje koffie in het café. En dat terwijl de meeste mensen een heel laag inkomen hebben.

Relaxed wonen en leven

Heerlijk wonen in één van de mooiste en meest authentieke provincies van Portugal, prachtige natuurgebieden in de directe omgeving en binnen 5 km. van de toegang naar de snelweg A7 die u binnen een uur verbindt met de Atlantische kust, Porto (vliegveld), Guimarães (universiteitsstad met historisch centrum en geboortestad van Portugal) en Braga (het religieuze centrum met o.a. de bekende “Bom Jesus”). Ook het oudste internationale natuurpark Pineda de Gerês is het bezoeken waard.

In de directe omgeving de rio Tâmega, waar vissers (forel) hun hart kunnen ophalen. Golfterreinen binnen een half uur vanaf uw huis, parapenten en delta-vliegen. Verder een groot avonturenpark (quads, rafting, paintball, kabelbaan van 1,5 km., bobsleebaan, etc. voor de actievelingen. Hier wordt volgend jaar ook begonnen aan de bouw van een ski-hal. Uiteraard mooie parcoursen voor mountainbikers en voor wie het rustiger aan wil doen ligt een nagenoeg vlak wandel/fietspad met een lengte van ruim 40 km. over de voormalige spoorbaan die langs het terrein loopt. Zo kunt u ook per fiets boodschappen gaan doen!

Het project wordt gerealiseerd in Dentro, onderdeel van de deelgemeente Canedo de Basto met als hoofdgemeente Celorico de Basto. Het dorpje met de meeste voorzieningen dichtbij is Arco de Baúlhe (6 km). Daar vindt u supermarkten, banken, restaurants, postkantoor, weekmarkt etc.

In het geval dat u er (nog) niet permanent zou willen wonen, kunt u natuurlijk de woning verhuren aan vakantiegangers die passen binnen het woonproject. Portugal en ook zeker deze regio ondervindt een groeiende belangstelling van buitenlandse toeristen. Wij kunnen u helpen met sleutelbeheer en verzorgen van schoonmaak, was en verzorging van de tuin.

Een pluspunt is de aanwezigheid van het (zoutwater)zwembad dat voor de 10 huizen beschikbaar is. Vraag hier naar uw mogelijkheden met 5 type koophuizen inclusief prijsoverzicht.

Share