Betaalbaar en Sociaal wonen met Privacy

Betaalbaar en Sociaal wonen met Privacy
Betaalbaar en sociaal wonen met privacy in Portugal

Binnen het Easy Living woonproject in Portugal wonen mensen van alle leeftijden met privacy in een betaalbare koopwoning. Het betreft een kleinschalig woonproject met een sociaal karakter waar 11 huizen (permanent of semi-permanent verblijf) gerealiseerd worden. De veranda van maar liefst 2 meter diepte over de gehele breedte van het huis maakt van binnen en buiten wonen 1 beleving. Omdat wij zonder overhead en met directe bouwpartners werken is jouw aankoopprijs extra voordelig. Betaalbaar wonen met een sociaal karakter en privacy, daar staat Easy Living Portugal voor. Het betreft eigen koopgrond van minimaal 500 m2. Tot en met 30 juni 2019 gratis electrische rolluiken.

Wonen in Nederland en België steeds minder sociaal

Met veel plezier heb ik 52 jaar in Nederland gewoond. In de loop van de tijd zag ik in Nederland en België diverse maatschappelijke en sociale ontwikkelingen ontstaan. Een toenemend aantal mensen met diverse nationaliteiten die samen een uitdaging hebben om in verdraagzaamheid met elkaar te leven. Het drukkere verkeer met toenemende files en steeds meer mensen met haast en stress. Sociaal viel mij op dat het contact tussen buurtgenoten minder werd, veel mensen hebben het druk. Ook merkte ik dat er steeds meer onrust is dat regelmatig gepaard gaat met uitingen van geweld.

Het zijn in het Noorden van Portugal

Wat mij hier in het noorden van Portugal vooral opvalt is dat mensen er voor elkaar zijn en elkaar helpen zonder daar iets voor terug te verwachten. Dat zit in het noorden van Portugal in de genen van mensen. Ik merk ook, elke dag weer, dat hier geen discriminatie en geen sociale onrust is. Aanslagen en demonstraties zie ik hier ook niet. Voor mij is bovenstaande de basis om hier een woonproject van NU te realiseren. De prachtige natuur en het aangename weer is zeker ook een plus om hier te wonen. Kijk hier en zie in 1 minuut en 10 seconde het bouwterrein en de prachtige omgeving vanuit de lucht!

De ‘geboortestreek’ van Portugal is landelijk, groen, kalm en traditioneel. Je vindt er eindeloze wijngaarden, historische steden en imposante natuurgebieden met prachtige waterelementen en een bijzonder aangenaam klimaat. Lees hier over een kleinschalig strand vlakbij het woonproject.

Voor Samenwonende maar ook voor zelfstandige Alleenstaande

In verschillende Europese landen ontstaat in toenemende mate sociale armoede. Binnen het Easy Living woonproject in Portugal wonen mensen van alle leeftijden in een betaalbare koopwoning. Steeds meer mensen ervaren dat het prettig is om naast persoonlijke privacy sociaal te leven zonder verplichtingen. Wonen met een sociaal karakter is een organisch proces met privacy voor de bewoners. Naast belangstelling van Samenwonende mensen is er ook belangstelling van zelfstandige Alleenstaande die naast privacy een vorm van samen zoeken, zonder verplichtingen. In dit artikel lees je meer over het wonen van de toekomst dat nu mogelijk is.

Jouw buurman/buurvrouw in Portugal

Je kunt gewoon een beroep op elkaar doen als je het nodig hebt. Eigenlijk is het te vergelijken met het oude dorpsgevoel waar het vanzelfsprekend was dat je iets voor elkaar overhad en je buurman of buurvrouw hielp zonder dat je elke dag bij elkaar op de koffie moet. Maar het is wel zo handig als jouw buurman/buurvrouw op jouw huis let als je afwezig bent. Niet iedereen wenst, in eerste instantie, permanent binnen het Easy Living Portugal te wonen. Dat is vanzelfsprekend geen probleem en geeft eventueel kansen voor gelijkgestemden om binnen het Easy Living Portugal tijdelijk te wonen. Je kent vast wel passende bewoners die tijdelijk binnen het betaalbare woonproject met een sociaal karakter en privacy willen wonen als je even afwezig bent. Plan hier jouw bezoek

Vraag vrijblijvend informatie aan

Elke vraag is welkom, niet alleen over de huizen maar ook over het land en de gebruiken. Op verzoek zijn er veel keuzemogelijkheden in de prijslijst van Easy Living Portugal: Vraag hier de prijslijst aan.

Met Hartelijke groet,

Jack Bastiaansen

Share