Het wonen van Nu is betaalbaar en sociaal met privacy voor U persoonlijk

Het wonen van Nu is betaalbaar en sociaal met privacy voor U persoonlijk

Betaalbaar en sociaal wonen in Portugal met extra voordeel voor de eerste bewoners

Binnen het Easy Living woonproject in Portugal wonen mensen van alle leeftijden met privacy in een betaalbare koopwoning. Het betreft een kleinschalig woonproject met een sociaal karakter waar 11 huizen (permanent of semi-permanent verblijf) gerealiseerd worden. Al onze huizen worden gebouwd met Energielabel A of zelfs met Energielabel A+. Omdat wij zonder overhead en met directe bouwpartners werken is uw aankoopprijs extra scherp. U koopt al een huis sleutelklaar met eigen grond en inclusief 23% b.t.w. voor euro 120.000,– Onderhoud van het gemeenschappelijke terrein en het zwembad kost maximaal Euro 50 per maand! Indeling met 1, 2 of 3 slaapkamers of naar uw eigen wens. Kijk hier voor de plattegrond van het huis met 2 slaapkamers. Tot en met 31 december 2018 speciale prijzen voor de eerste beslissers.

Wonen in Nederland en België steeds minder sociaal

Met veel plezier heb ik 52 jaar in Nederland gewoond. In de loop van de tijd zag ik in Nederland en België diverse maatschappelijke en sociale ontwikkelingen ontstaan. Een toenemend aantal mensen met diverse nationaliteiten die samen een uitdaging hebben om in verdraagzaamheid met elkaar te leven. Het drukkere verkeer met toenemende files en steeds meer mensen met haast en stress. Sociaal viel mij op dat het contact tussen buurtgenoten minder werd, veel mensen hebben het druk. Ook merkte ik dat er steeds meer onrust is dat regelmatig gepaard gaat met uitingen van geweld.

Het zijn in het noorden van Portugal

Wat mij hier in het noorden van Portugal vooral opvalt is dat mensen er voor elkaar zijn en elkaar helpen zonder daar iets voor terug te verwachten. Dat zit in het noorden van Portugal in de genen van mensen. Ik merk ook, elke dag weer, dat hier geen discriminatie en geen sociale onrust is. Aanslagen en demonstraties zie ik hier ook niet. Voor mij is bovenstaande de basis om hier een woonproject van NU te realiseren. De prachtige natuur en het aangename weer is zeker ook een plus om hier te wonen.

Sociaal wonen met privacy in Portugal, ook voor zelfstandige alleenstaande

In verschillende Europese landen ontstaat in toenemende mate sociale armoede. Binnen het Easy Living woonproject in Portugal wonen mensen van alle leeftijden in een betaalbare koopwoning. Steeds meer mensen ervaren dat het prettig is om naast veel privacy sociaal te leven zonder verplichtingen. Wij zien initiatieven ontstaan waarbij  mensen kennis, levenservaring, eventueel spullen met elkaar delen en ervaren hoe fijn het is om elkaar te helpen.  Er is geen enkele verplichting, wonen met een sociaal karakter is een organisch proces met vooral ook veel privacy voor de bewoners.

Regelmatig ontvang ik vragen over wat mij persoonlijk drijft om betaalbaar wonen met een sociaal karakter en privacy voor de bewoners op het Easy Living Portugal te realiseren. In dit audio intervieuw met Linde ten Broek hoort u mijn antwoorden. Het gesprek is meer dan een jaar geleden opgenomen. Ik weet inmiddels ook de wegen te vinden i.v.m. het zaken doen in Portugal.

Naast belangstelling van samenwonende mensen is er ook belangstelling van zelfstandige alleenstaande die naast veel privacy een vorm van samen zoeken, zonder verplichtingen.

Uw buurman/buurvrouw in Portugal

U kunt gewoon een beroep op elkaar doen als u het nodig heeft. Eigenlijk is het te vergelijken met het oude dorpsgevoel waar het vanzelfsprekend was dat je iets voor elkaar overhad en je buurman of buurvrouw hielp zonder dat je elke dag bij elkaar op de koffie moet. Maar het is wel zo handig als uw buurman/buurvrouw op uw huis let als u afwezig bent. Niet iedereen wenst, in eerste instantie, permanent binnen het Easy Living Portugal te wonen. Dat is vanzelfsprekend geen probleem en geeft eventueel kansen voor gelijkgestemden om binnen het Easy Living Portugal tijdelijk te wonen. U kent vast wel passende bewoners die tijdelijk binnen het woonproject met een sociaal karakter en veel privacy willen wonen als u even afwezig bent.

Kijk hier en zie in 1 minuut en 10 seconde het bouwterrein en de prachtige omgeving vanuit de lucht!

Share