Betaalbaar wonen Privacy en Sociaal karakter

Betaalbaar wonen Privacy en Sociaal karakter

Informatie over het huis

U kiest voor een klassiek Portugees huis of een modern Portugees huis.

Stenen huizen met 1 slaapkamer, 2 slaapkamers of 3 slaapkamers en Energieklasse A of zelf A + waarbij eigen inbreng qua indeling en type huis mogelijk is.

De eerste kopers die voor 1 september 2018 een huis kopen ontvangen een kwalitatief goede standaard keuken met granieten aanrecht, afwasmachine, gasfornuis, oven, afzuigkap, koel/vriescombinatie gratis!

U kunt zelf de tegels, het sanitair, de keuken uitzoeken, maar ook de plaats van de binnenwanden, de plaatsen van de stopcontacten, het terras, eventuele schuur, garage, carport enz.

Al onze huizen zijn voorzien van het Energielabel A of tegen meerprijs zelfs Energielabel A+.

De eerste kopers ontvangen de eerste keuze voor het grondstuk.

Het moderne huis met 150 m2 woonoppervlakte binnen/buiten kost slechts Euro 132.500. Aanmerkelijk goedkoper dan de objecten op Nederlandse (veel grotere) woonprojecten. De prijs van Euro 132.500 is geldig tot 1 september 2018. Alle prijzen zijn inclusief 23 % b.t.w.

Zie hier uw betaalbare woning met 150 m2 woonoppervlakte binnen/buiten die wij mei 2018 gaan bouwen.

Economische pelletkachel voor de verwarming.

Alle vloeren naar keuze met laminaat of tegels, zonder drempels.

Incl. sanitair en wand/vloertegels.

Alle vertrekken geschilderd (wit), aparte kleuren tegen geringe meerkosten (kostprijs)

Terrastegels of Portugese keitjes voor prive pad kunnen worden gelegd voor euro 20 m2 incl. arbeid

Op het terrein wordt een gemeenschappelijk zwembad en een gemeenschappelijke weg met sfeervolle lichten vanuit de grond rondom de weg gerealiseerd.

Informatie over de grond

Oppervlakte minimaal 750 m2

Diverse kavels met verschillende oppervlaktes.

Grondstukken zijn inclusief aanleg van het gemeenschappelijke zwembad, de gemeenschappelijke weg met sfeervolle lichten vanuit de grond rondom de weg.

Financieel

Prijzen van de huizen 69.000 /95.000 / 115.000. Het moderne huis kost slechts Euro 132.500.

Minimaal 750 m2 eigen grond. Vraag naar de kavels en uw prijs.

Grondprijzen zijn inclusief aanleg van het gemeenschappelijke zwembad en de gemeenschappelijke weg met sfeervolle lichten vanuit de grond rondom de weg.

Het moderne huis met 150 m2 woonoppervlakte binnen/buiten kost slechts Euro 132.500. Aanmerkelijk goedkoper dan de objecten op Nederlandse (veel grotere) woonprojecten. De prijs van Euro 132.500 is geldig tot 1 september 2018. Alle prijzen zijn inclusief 23 % b.t.w.

Kom kijken in Portugal: groepsreis voor slechts Euro 398,– (2 personen) of helemaal gratis individueel

Wilt u een (tweede) huis in Portugal kopen? Om een beeld te vormen over het Easy Living woonproject, de sfeer en de omgeving bieden wij u een 4 daagse groepsreis aan om eens vrijblijvend te komen kijken. Tijdens uw verblijf hier in Portugal ontvangt u alle informatie over Portugal, de cultuur en het woonproject. Wij zijn er om uw vragen te beantwoorden.

De deelnemers betalen zelf de vliegreis, wij zorgen voor de transfers vanaf het vliegveld naar uw verblijf, maaltijden, bezoek aan het terrein, bezoekje aan Braga en Guimares om een indruk te krijgen van de omgeving. De kosten van deze groepsreis bedragen slechts Euro 398 voor 2 personen die bij aankoop van een huis op de aankoopprijs weer in mindering worden gebracht. Het minimaal aantal personen voor de groepsreis is 6 personen.

Het is natuurlijk ook mogelijk ons individueel te bezoeken. U ontvangt dan euro 500,– terug bij aankoop van een huis.

Over Rendement en de valkuilen waar wij niet aan meedoen voor uw voordeel

Geld op de bank levert niets op en beleggen brengt natuurlijk risico’s met zich mee. En dan zijn er ook nog aanbieders die hoge rendementen garanderen. Dat laatste komt wellicht niet zwart-op-wit te staan en geldt voor een beperkte tijd en onder nogal wat voorwaarden, waardoor het eerder lijkt of u een huurder, dan de eigenaar bent van uw woning. Wat is die garantie overigens waard als het verkopende bedrijf failliet gaat? Door de hoge aanschafprijzen heeft u zelf (zonder dat u zich dat beseft) al een flink gedeelte van uw rendement betaald. Wij noemen dat een sigaar uit eigen doos!

Als u een huis koopt op het Easy Living Portugal bepaalt u zelf uw woongenot en eventueel rendement. De prijzen zijn extra scherp omdat wij, voor uw voordeel, niet werken met gegarandeerd rendement. Wonen op het Easy Living Portugal is betaalbaar wonen met een sociaal karakter!

Met wie hebt u te maken?

Jack Bastiaansen is een gedreven internationale ondernemer die onderneemt met passie vanuit zijn hart. Voor een Duitse productiemaatschappij was Jack jarenlang werkzaam als Directeur Benelux. Na deze tijd heeft Jack zaken gedaan in het Noorden van Portugal en werd verliefd op de streek en de mentaliteit van de lokale bevolking in het noorden van Portugal. Hij woont daar sinds 2015. Gaandeweg ontstond het idee om een woonproject te ontwikkelen met een sociaal karakter en betaalbare koopwoningen. Jack is initiatiefnemer van Easy Living Portugal.

Herman van Katwijk heeft na een start in het bedrijfsleven gewerkt in de sociale psychiatrie, ondernemingen ontwikkeld voor mensen met sociale en/of psychische problemen en interim-management gedaan. Hij woont sinds 2000 in Portugal, heeft daar een korte periode vakantiehuizen verhuurd en vervolgens werkzaam als erkend makelaar (www.calvoscasas.com). Officieel gepensioneerd, maar nog steeds erg actief en betrokken. Wat zijn klanten van hem vinden kunt u vinden op de onafhankelijke makelaarssite www.mondi.nl

Achtergrond van het woonproject

– Omgeving bieden waarin makkelijker sociale interactie kan ontstaan, daarom kleinschalig (max. 10 huizen).

– Omgeving waarin met het er voor elkaar zijn en elkaar helpen er gewoon is, dit wordt bedoeld met betaalbaar wonen met een sociaal karakter.

– Wonen in Portugal voor een grotere groep financieel haalbaar maken met betaalbare huizen. Waardevaste investering alleen al vanwege het feit dat de arbeidslonen in Portugal procentueel harder zullen stijgen en de huizen in Portugal toekomstig duurder gaan worden.

– Huizen zijn ontworpen voor (semi)permanente bewoning, maar mogen ook verhuurd worden. Afhankelijk van uw plannen zijn hier regels voor die met u individueel kunnen worden besproken.

– Minder regels en inspanning voor kopers door het gehele traject deskundig te begeleiden.

Ondersteuning bij aankoop van uw huis

Herman van Katwijk fungeert vanwege zijn uitgebreide netwerk als vraagbaak en tolk en hij ondersteunt iedere koper (gratis) bij:

– aanvragen fiscaal nummer

– openen bankrekening

– eventuele aanvraag hypotheek

– informatie verhuizing, belastingdienst, evt. invoeren auto

– aanvragen nutsvoorzieningen

– bij uitkiezen van eigen keuken, tuinaanleg, bestrating etc. vertalen van wensen, praktische ondersteuning bij aanschaf

– zoeken schoonmakers, tuinlieden etc.

Belastingen

Portugal heft gedurende 10 jaar na emigratie geen inkomstenbelasting op pensioenen, echter dit voordeel is er wel voor Belgen, maar niet voor Nederlanders omdat Nederland in haar belastingverdrag heeft staan dat als Portugal niet heft, Nederland dat wel mag doen, dus dit voordeeltje gaat aan de Nederlandse neuzen voorbij. Wie de exacte inkomenspercentages wil weten als men in Portugal belasting gaat betalen kan even mailen, dan zenden wij die informatie toe.

Er zijn echter andere belastingtechnische voordelen t.o.v. NL:

Portugal kent geen vermogensbelasting.

Portugal heft geen erfbelasting in de 1e lijn bij overlijden indien men komt te overlijden 10 jaar na emigratie.

Meer informatie

Als u een huis koopt op het Easy Living Portugal bepaalt u zelf uw woongenot en eventueel rendement. Elke vraag is welkom, niet alleen over de huizen maar ook over het land en de gebruiken, eventuele emigratie of uw vragen die voor u persoonlijk van belang zijn. Heeft u interesse, neem vrijblijvend contact op met Easy Living Portugal.

Share