Betaalbaar en sociaal wonen met Privacy

Betaalbaar en sociaal wonen met Privacy

Informatie over het huis en de grond

U koopt al een huis sleutelklaar met eigen grond inclusief 23% b.t.w. voor euro 120.000,–

Tot en met 31 december 2018 speciale prijzen voor de eerste beslissers.

Onderhoud van het gemeenschappelijke terrein en het zwembad kost maximaal Euro 50 per maand!

Stenen huizen met 1 slaapkamer, 2 slaapkamers of 3 slaapkamers en Energieklasse A of zelf A + waarbij eigen inbreng qua indeling en type huis mogelijk is. Kijk hier voor de plattegrond van het huis met 2 slaapkamers.

U kunt zelf de keuken, tegels, het sanitair, de keuken uitzoeken, maar ook de plaats van de binnenwanden, de plaatsen van de stopcontacten, het terras, eventuele schuur, garage, carport enz.

Al onze huizen zijn voorzien van het Energielabel A of tegen meerprijs zelfs Energielabel A+.

Economische pelletkachel voor de verwarming.

Alle vloeren naar keuze met laminaat of tegels, zonder drempels.

Incl. sanitair en wand/vloertegels.

Alle vertrekken binnenzijde en buitenzijde zijn geschilderd.

Terrastegels of Portugese keitjes voor prive pad kunnen worden gelegd voor euro 20 m2 incl. arbeid

Op het terrein wordt een gemeenschappelijk zoutwater zwembad en een gemeenschappelijke weg met sfeervolle lichten vanuit de grond rondom de weg gerealiseerd.

Diverse kavels met verschillende oppervlaktes vanaf 750 m2 per kavel. De eerste kopers hebben de eerste keuze voor een groter kavel zonder meerprijs! Dat is een interessant voordeel voor u persoonlijk dat de waarde van uw investering vergroot.

Grondstukken zijn inclusief aanleg van het gemeenschappelijke zoutwater zwembad met verlichting in het zwembad en de gemeenschappelijke weg met sfeervolle lichten vanuit de grond rondom de weg.

Kijk hier en zie in 1 minuut en 10 seconde het bouwterrein en de prachtige omgeving vanuit de lucht!

Het wonen van Nu

De belangrijkste drijfveer voor de ontwikkeling van dit project is de behoefte om de verkilling en vereenzaming tegen te gaan en contact met anderen te bevorderen. Dit project biedt door zijn opzet een start. Maar de Portugese bevolking, juist in dit specifieke gebied, die met hun warmte en gastvrijheid klaar staat om u te ontvangen en in hun vriendenkring op te nemen kan dit nog eens versterken. U zult merken dat het (nog) ontbreken van de taalkennis geen enkele belemmering vormt om contact te leggen. U voelt de warmte en gastvrijheid. Al snel zult u worden uitgenodigd om een “pinga” (wijntje) te drinken of men betaalt bijv. voor u een kopje koffie in het café. En dat terwijl de meeste mensen een heel laag inkomen hebben.

Niet iedereen wenst, in eerste instantie, permanent binnen het Easy Living Portugal te wonen. Dat is vanzelfsprekend geen probleem en geeft eventueel kansen voor gelijkgestemde om binnen het Easy Living Portugal tijdelijk te wonen. U kent vast wel passende bewoners die tijdelijk binnen het woonproject met een sociaal karakter willen wonen als u even afwezig bent.

In verschillende Europese landen ontstaat in toenemende mate sociale armoede. Binnen het Easy Living woonproject in Portugal wonen mensen van alle leeftijden in een betaalbare koopwoning. Steeds meer mensen ervaren dat het prettig is om naast veel privacy sociaal te leven zonder verplichtingen. Wij zien initiatieven ontstaan waarbij  mensen kennis, levenservaring, eventueel spullen met elkaar delen en ervaren hoe fijn het is om elkaar te helpen.  Er is geen enkele verplichting, wonen met een sociaal karakter is een organisch proces met veel privacy voor de bewoners.

Alle bewoners leven met privacy in een eigen koopwoning. U kunt gewoon een beroep op elkaar doen als u het nodig heeft. Eigenlijk is het te vergelijken met het oude dorpsgevoel waar het vanzelfsprekend was dat je iets voor elkaar overhad en je buurman of buurvrouw hielp zonder dat je elke dag bij elkaar op de koffie moet. Maar het is wel zo handig als uw buurman/buurvrouw op uw huis let als u afwezig bent.

Of u er nu permanent gaat wonen of semi permanent, u wilt natuurlijk in een veilige omgeving wonen. Portugal kenmerkt zich door een laag criminaliteitscijfer, het ontbreken van radicale groeperingen en daar komt in dit gebied nog een goede sociale controle bovenop.

Naast belangstelling van samenwonende mensen is er ook belangstelling van alleenstaande die naast veel privacy een vorm van samen zoeken.

Kijk hier en geniet van het digitale fotoalbum over de omgeving, de huizen en de indeling van de huizen.

Met wie hebt u te maken?

Jack Bastiaansen is een gedreven internationale ondernemer die onderneemt met passie vanuit zijn hart. Voor een Duitse productiemaatschappij was Jack jarenlang werkzaam als Directeur Benelux. Na deze tijd heeft Jack zaken gedaan in het Noorden van Portugal en werd verliefd op de streek en de mentaliteit van de lokale bevolking in het noorden van Portugal. Hij woont daar sinds 2015. Gaandeweg ontstond het idee om een woonproject te ontwikkelen met een sociaal karakter en betaalbare koopwoningen. Jack is initiatiefnemer en financier van Easy Living Portugal en heeft een uitgebreid Portugees netwerk om het woonproject vlekkeloos te realiseren.

Achtergrond van het woonproject

– Omgeving bieden waarin makkelijker sociale interactie kan ontstaan, daarom kleinschalig met 11 huizen.

– Omgeving waarin met het er voor elkaar zijn en elkaar helpen er gewoon is, dit wordt bedoeld met betaalbaar wonen met een sociaal karakter. Naast belangstelling van samenwonende mensen is er ook belangstelling van alleenstaande die naast veel privacy een vorm van samen zoeken.

– Naast belangstelling van samenwonende mensen is er ook belangstelling van zelfstandige alleenstaande die naast privacy een vorm van samen zoeken.

– Wonen in Portugal voor een grotere groep financieel haalbaar maken met betaalbare huizen. Waardevaste investering alleen al vanwege het feit dat de arbeidslonen in Portugal procentueel harder zullen stijgen en de huizen in Portugal toekomstig duurder gaan worden.

– Minder regels en inspanning voor kopers door het gehele traject deskundig te begeleiden.

Belastingen

Portugal heft gedurende 10 jaar na emigratie geen inkomstenbelasting op pensioenen, echter dit voordeel is er wel voor Belgen, maar niet voor Nederlanders omdat Nederland in haar belastingverdrag heeft staan dat als Portugal niet heft, Nederland dat wel mag doen, dus dit voordeeltje gaat aan de Nederlandse neuzen voorbij. Wie de exacte inkomenspercentages wil weten als men in Portugal belasting gaat betalen kan even mailen, dan zenden wij die informatie toe.

Er zijn echter andere belastingtechnische voordelen t.o.v. NL:

Portugal kent geen vermogensbelasting. Uw koophuis in Portugal wordt niet belast in Nederland en ook niet in Portugal!

Portugal heft geen erfbelasting in de 1e lijn bij overlijden indien men komt te overlijden 10 jaar na emigratie.

Meer informatie

Als u een huis koopt op het Easy Living Portugal bepaalt u zelf uw woongenot en eventueel rendement. Elke vraag is welkom, niet alleen over de huizen maar ook over het land en de gebruiken, eventuele emigratie of uw vragen die voor u persoonlijk van belang zijn. Tot en met 31 december 2018 speciale prijzen voor de eerste beslissers. Vraag hier de prijslijst aan.

September 2018, de eerste 2 huizen zijn verkocht! De bouw start in het vierde kwartaal van 2018. De eerste kopers hebben de eerste keuze voor een groter kavel zonder meerprijs!

Share