Sociaal en Betaalbaar wonen met Privacy

Sociaal en Betaalbaar wonen met Privacy

Het wonen van Nu

De belangrijkste drijfveer voor de ontwikkeling van dit project is de behoefte om de verkilling en vereenzaming tegen te gaan en contact met anderen te bevorderen. Dit project biedt door zijn opzet een start. Maar de Portugese bevolking, juist in dit specifieke gebied, die met hun warmte en gastvrijheid klaar staat om u te ontvangen en in hun vriendenkring op te nemen kan dit nog eens versterken. U zult merken dat het (nog) ontbreken van de taalkennis geen enkele belemmering vormt om contact te leggen. U voelt de warmte en gastvrijheid. Al snel zult u worden uitgenodigd om een “pinga” (wijntje) te drinken of men betaalt bijv. voor u een kopje koffie in het café. En dat terwijl de meeste mensen een heel laag inkomen hebben.

In verschillende Europese landen ontstaat in toenemende mate sociale armoede. Binnen het Easy Living woonproject in Portugal wonen mensen van alle leeftijden in een betaalbare koopwoning. Steeds meer mensen ervaren dat het prettig is om naast veel privacy sociaal te leven zonder verplichtingen. Wij zien initiatieven ontstaan waarbij  mensen kennis, levenservaring, eventueel spullen met elkaar delen en ervaren hoe fijn het is om elkaar te helpen.  Er is geen enkele verplichting, wonen met een sociaal karakter is een organisch proces met veel privacy voor de bewoners.

Alle bewoners leven met privacy in een eigen koopwoning. U kunt gewoon een beroep op elkaar doen als u het nodig heeft. Eigenlijk is het te vergelijken met het oude dorpsgevoel waar het vanzelfsprekend was dat je iets voor elkaar overhad en je buurman of buurvrouw hielp zonder dat je elke dag bij elkaar op de koffie moet. Maar het is wel zo handig als uw buurman/buurvrouw op uw huis let als u afwezig bent.

Of u er nu permanent gaat wonen of semi permanent, u wilt natuurlijk in een veilige omgeving wonen. Portugal kenmerkt zich door een laag criminaliteitscijfer, het ontbreken van radicale groeperingen en daar komt in dit gebied nog een goede sociale controle bovenop.

Naast belangstelling van samenwonende mensen is er ook belangstelling van alleenstaande die naast veel privacy een vorm van samen zoeken.

Informatie over het huis

U kiest voor een modern Portugees huis of een klassiek Portugees huis. U koopt al een huis sleutelklaar met eigen grond inclusief 23% b.t.w. voor euro 110.000,–

Stenen huizen met 1 slaapkamer, 2 slaapkamers of 3 slaapkamers en Energieklasse A of zelf A + waarbij eigen inbreng qua indeling en type huis mogelijk is.

U kunt zelf de keuken, tegels, het sanitair, de keuken uitzoeken, maar ook de plaats van de binnenwanden, de plaatsen van de stopcontacten, het terras, eventuele schuur, garage, carport enz.

Al onze huizen zijn voorzien van het Energielabel A of tegen meerprijs zelfs Energielabel A+.

De eerste kopers hebben de eerste keuze voor een groter kavel voor een kleine meerprijs. Dat is een interessant voordeel voor u persoonlijk dat de waarde van uw investering vergroot.

Zie hier uw betaalbare woning met 150 m2 woonoppervlakte en energiecertificaat A+ die wij mei 2018 gaan bouwen.

Economische pelletkachel voor de verwarming.

Alle vloeren naar keuze met laminaat of tegels, zonder drempels.

Incl. sanitair en wand/vloertegels.

Alle vertrekken geschilderd (wit), aparte kleuren tegen geringe meerkosten (kostprijs)

Terrastegels of Portugese keitjes voor prive pad kunnen worden gelegd voor euro 20 m2 incl. arbeid

Op het terrein wordt een gemeenschappelijk zoutwater zwembad en een gemeenschappelijke weg met sfeervolle lichten vanuit de grond rondom de weg gerealiseerd.

Informatie over de grond

Oppervlakte minimaal 750 m2

Diverse kavels met verschillende oppervlaktes.

Grondstukken zijn inclusief aanleg van het gemeenschappelijke zoutwater zwembad, de gemeenschappelijke weg met sfeervolle lichten vanuit de grond rondom de weg.

Financieel

Het moderne stenen huis met 150 m2 woonoppervlakte binnen/buiten, Energieklasse A+, kost slechts Euro 167.500,– sleutelklaar met eigen grond inclusief 23% b.t.w.

U koopt al een huis sleutelklaar met eigen grond  inclusief 23% b.t.w. voor euro 110.000,–

Minimaal 750 m2 eigen grond. Vraag naar de kavels en uw prijs.

Grondprijzen zijn inclusief aanleg van het gemeenschappelijke zoutwater zwembad en de gemeenschappelijke weg met sfeervolle lichten vanuit de grond rondom de weg.

De eerste kopers hebben de eerste keuze voor een groter kavel voor een kleine meerprijs. Dat is een interessant voordeel voor u persoonlijk dat de waarde van uw investering vergroot.

Kom kijken in Portugal: groepsreis voor slechts Euro 500,– (2 personen) of helemaal gratis individueel

Wilt u een (tweede) huis in Portugal kopen? Om een beeld te vormen over het Easy Living woonproject, de sfeer en de omgeving bieden wij u een 4 daagse groepsreis aan om eens vrijblijvend te komen kijken. Tijdens uw verblijf hier in Portugal ontvangt u alle informatie over Portugal, de cultuur en het woonproject. Wij zijn er om uw vragen te beantwoorden.

De deelnemers betalen zelf de vliegreis, wij zorgen voor de transfers vanaf het vliegveld naar uw verblijf, maaltijden, bezoek aan het terrein, bezoekje aan Braga en Guimares om een indruk te krijgen van de omgeving. De kosten van deze groepsreis bedragen slechts Euro 398 voor 2 personen die bij aankoop van een huis op de aankoopprijs weer in mindering worden gebracht. Het minimaal aantal personen voor de groepsreis is 6 personen.

Het is natuurlijk ook mogelijk ons individueel te bezoeken. U ontvangt dan ook euro 398,– terug bij aankoop van een huis.

Over Rendement en de valkuilen waar wij niet aan meedoen voor uw voordeel

Geld op de bank levert niets op en beleggen brengt natuurlijk risico’s met zich mee. En dan zijn er ook nog aanbieders die hoge rendementen garanderen. Dat laatste komt wellicht niet zwart-op-wit te staan en geldt voor een beperkte tijd en onder nogal wat voorwaarden, waardoor het eerder lijkt of u een huurder, dan de eigenaar bent van uw woning. Wat is die garantie overigens waard als het verkopende bedrijf failliet gaat? Door de hoge aanschafprijzen heeft u zelf (zonder dat u zich dat beseft) al een flink gedeelte van uw rendement betaald. Wij noemen dat een sigaar uit eigen doos!

Als u een huis koopt op het Easy Living Portugal bepaalt u zelf uw woongenot en eventueel rendement. De prijzen zijn extra scherp omdat wij, voor uw voordeel, niet werken met gegarandeerd rendement. Wonen op het Easy Living Portugal is betaalbaar wonen met een sociaal karakter!

Met wie hebt u te maken?

Jack Bastiaansen is een gedreven internationale ondernemer die onderneemt met passie vanuit zijn hart. Voor een Duitse productiemaatschappij was Jack jarenlang werkzaam als Directeur Benelux. Na deze tijd heeft Jack zaken gedaan in het Noorden van Portugal en werd verliefd op de streek en de mentaliteit van de lokale bevolking in het noorden van Portugal. Hij woont daar sinds 2015. Gaandeweg ontstond het idee om een woonproject te ontwikkelen met een sociaal karakter en betaalbare koopwoningen. Jack is initiatiefnemer van Easy Living Portugal.

Herman van Katwijk heeft na een start in het bedrijfsleven gewerkt in de sociale psychiatrie, ondernemingen ontwikkeld voor mensen met sociale en/of psychische problemen en interim-management gedaan. Hij woont sinds 2000 in Portugal, heeft daar een korte periode vakantiehuizen verhuurd en vervolgens werkzaam als erkend makelaar (www.calvoscasas.com). Officieel gepensioneerd, maar nog steeds erg actief en betrokken. Wat zijn klanten van hem vinden kunt u vinden op de onafhankelijke makelaarssite www.mondi.nl

Achtergrond van het woonproject

– Omgeving bieden waarin makkelijker sociale interactie kan ontstaan, daarom kleinschalig (max. 10 huizen).

– Omgeving waarin met het er voor elkaar zijn en elkaar helpen er gewoon is, dit wordt bedoeld met betaalbaar wonen met een sociaal karakter. Naast belangstelling van samenwonende mensen is er ook belangstelling van alleenstaande die naast veel privacy een vorm van samen zoeken.

– Naast belangstelling van samenwonende mensen is er ook belangstelling van zelfstandige alleenstaande die naast privacy een vorm van samen zoeken.

– Wonen in Portugal voor een grotere groep financieel haalbaar maken met betaalbare huizen. Waardevaste investering alleen al vanwege het feit dat de arbeidslonen in Portugal procentueel harder zullen stijgen en de huizen in Portugal toekomstig duurder gaan worden.

– Niet iedereen wenst, in eerste instantie, permanent binnen het Easy Living Portugal te wonen. Dat is vanzelfsprekend geen probleem en geeft eventueel kansen voor gelijkgestemde om binnen het Easy Living Portugal tijdelijk te wonen. U kent vast wel passende bewoners die tijdelijk binnen het woonproject met een sociaal karakter willen wonen als u even afwezig bent.

– Minder regels en inspanning voor kopers door het gehele traject deskundig te begeleiden.

Ondersteuning bij aankoop van uw huis

Herman van Katwijk fungeert vanwege zijn uitgebreide netwerk als vraagbaak en tolk en hij ondersteunt iedere koper (gratis) bij:

– aanvragen fiscaal nummer

– openen bankrekening

– eventuele aanvraag hypotheek

– informatie verhuizing, belastingdienst, evt. invoeren auto

– aanvragen nutsvoorzieningen

– bij uitkiezen van eigen keuken, tuinaanleg, bestrating etc. vertalen van wensen, praktische ondersteuning bij aanschaf

– zoeken schoonmakers, tuinlieden etc.

Belastingen

Portugal heft gedurende 10 jaar na emigratie geen inkomstenbelasting op pensioenen, echter dit voordeel is er wel voor Belgen, maar niet voor Nederlanders omdat Nederland in haar belastingverdrag heeft staan dat als Portugal niet heft, Nederland dat wel mag doen, dus dit voordeeltje gaat aan de Nederlandse neuzen voorbij. Wie de exacte inkomenspercentages wil weten als men in Portugal belasting gaat betalen kan even mailen, dan zenden wij die informatie toe.

Er zijn echter andere belastingtechnische voordelen t.o.v. NL:

Portugal kent geen vermogensbelasting.

Portugal heft geen erfbelasting in de 1e lijn bij overlijden indien men komt te overlijden 10 jaar na emigratie.

Meer informatie

Als u een huis koopt op het Easy Living Portugal bepaalt u zelf uw woongenot en eventueel rendement. Elke vraag is welkom, niet alleen over de huizen maar ook over het land en de gebruiken, eventuele emigratie of uw vragen die voor u persoonlijk van belang zijn. Heeft u interesse, neem vrijblijvend contact op met Easy Living Portugal.

Share